KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy gondolom, hogy a hozzászólásomban senkit nem vádoltam semmivel. Bizonyítottam azt, hogy semmiféle racionalitása nincs annak, hogy a kormány ezt a szervezeti lépést most meg kívánja lépni. Én csak azt feltételeztem, hogy valaki erre az adatbázisra kíváncsi, mert nincs egyéb indoka a cégtábla átfestésének. Egyébként ez a bizottsági ülésen is teljes mértékben kiderült, ezt a mai vitában senki nem tudta alátámasztani.
Ha a társadalombiztosítás most kormányzati irányítás alatt van - márpedig a nyári törvénymódosítást követően kormányzati irányítás alá került -, az adóhivatal kormányzati irányítás alatt van, akkor, úgy gondolom, a két szervezetnek az eddigi szervezeti struktúrában egy koncepció mentén most lehetősége van ezt az átalakulást végrehajtani. Semmi nem indokolja! Ha működnének az önkormányzatok, akkor esetleg értelmes javaslat lenne, mert a kormányzat nem boldogul az önkormányzatokkal, de most semmi nem indokolja ezt. Ha itt lenne a társadalombiztosítást irányító politikai államtitkár, akkor nagy valószínűséggel - és ő erre nagy hangsúlyt helyezne - valóban érdemi vita bontakozhatna ki, hogy ez a kormányzati javaslat mennyire megalapozott, vagy mennyire nem.
(20.20)
Azt szerettem volna bizonyítani húsz percben, hogy ez a javaslat nem megalapozott, és nem tudtam más következtetésre jutni, hogy ezt a kormány most meg akarja lépni, csak arra, hogy az adatbázis valakiknek vagy valakinek a figyelmét felkeltheti.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir