JÁRVÁS ISTVÁN

Full text search

JÁRVÁS ISTVÁN
JÁRVÁS ISTVÁN, a mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mezőgazdasági bizottság 1998. október 26-án, hétfőn megvitatta a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról szóló T/273. számú törvényjavaslatot.
A bizottság tagjai elfogadták, illetve nem vitatták azt a tényt, hogy az építmények esetében az 1990. évi C. törvény módosítása révén a négyféle adónemből 2000 januárjától kezdődően már csak két adónem lesz, nevezetesen az építményadóra és a telekadóra vonatkozóan. A magánszemélyek kommunális adóját 2000-től csak a lakásbérleti jogra lehet kivetni.
A vita során ellenzéki képviselők részéről kifogás merült fel a lakásbérleti jog megadóztatásával kapcsolatban, további fékek, illetve korlátok beépítését látják szükségesnek. A helyi adóknak a bizottságot közelebbről érintő mezőgazdasági vonatkozású részei nem változnak. Nevezetesen továbbra sem változik az, hogy mentesek maradnak az építményadó alól az állattartásra szolgáló épületek, tárolóépületek, növénytermesztést kiszolgáló épületek. Adómentes marad a telekadó alól a belterületen lévő, művelési ágba besorolt termőföld és erdő is. Hiányosságának rótták fel az iparűzési adó vonatkozásában, hogy a törvénymódosítás során nem köszön vissza a mezőgazdasági termelők adómentességének biztosítása.
Mindezek miatt csak részben nyert támogatást a bizottsági ülésen a törvényjavaslat, nevezetesen 13 igen, 8 nem, valamint 2 tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak tartotta a bizottság. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir