DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Hát nem voltak igazán meggyőzőek azok az érvek, amelyekkel a tisztelt kormánypárti képviselőtársaim - hellyel-közzel sörkerti bölcselkedésekkel - megpróbálták felhívni a tisztelt Ház figyelmét arra, hogy miért elhamarkodott és miért megalapozatlan ez a javaslat.
Frajna Imre képviselőtársam azt mondja, hogy ez a probléma bonyolult. Így van, nagyon bonyolult. Ezt öt percben nem is lehet részleteiben indokolni. Azért volna szükség arra, hogy az országgyűlési határozati javaslat tárgyalása során a Ház kimerítő véleménycserét folytasson arról, hogy miért is szükséges itt egy korrekció úgy, ahogy ezt a Ház megtette 1992-ben.
Hogy az előterjesztés elhamarkodott... Elmondtuk - csak ismétlem -, hogy most van arra lehetőség, és nem az elmúlt négy évben volt lehetőség... (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.) Kérem, tessenek emlékezni arra, hogy 1994-ben és 1995-ben az ország milyen helyzettel nézett szembe! (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van!) Nyilván nem tudtunk korrekciós nyugdíjemelési javaslatot tenni, amikor az ország az eladósodás szélére került, amikor az államháztartás hiánya 8-9 százalék között volt, és még sorolhatnám. (Sasvári Szilárd: Mi van a tb-vagyonnal?!) Nem ez volt rá a megfelelő idő!
Úgy gondolom, most van a megfelelő idő arra, hogy mérlegeljük: mit szánunk ennek a csoportnak a gazdasági többletteljesítményből. Úgy gondolom, hogy ez prioritásképzés, szándék és tisztesség kérdése.
S úgy gondolom, Csurka István képviselőtársam javaslata önmagát minősíti. (Csurka István: Meg benneteket!) Engedje meg a tisztelt Ház, hogy orvosi képzettségemmel most ne éljek vissza, és ne tegyek ellenjavaslatot! (Derültség.) Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir