DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Egy picit az egészségügy megszólíttatása jogán is...
Tisztelt Ház! Igaza van Kuncze frakcióvezető úrnak: a választópolgárok bölcsességére érdemes számítani, hiszen a választópolgárok bölcsen döntöttek. A miniszterelnök úr említette, hogy egységben, egészben kellene gondolkodni. Ezt citálta Kuncze úr is.
Az egészségügyi dolgozók béréről:
Először fog jövőre előfordulni, hogy az ügyeleti, a készenléti díj és a 13. havi bér kifizetésre kerül, elég hosszú idő után. A pályakezdők két évig ösztöndíjban fognak részesülni. Nyugdíjasaink pedig abba a csoportba esnek, ahol 20 százalékot meghaladó lesz a nyugdíjemelés. Ez azért nem semmi!
Mit ajánlunk? Ugye, nyugdíjakról, bérről folyik a vita. A gyermeket vállalók terhességük alatt és az újszülött kor periódusában ingyen fognak a gyógyszerekhez jutni. A nyugdíjasok - Frajna Imre említette - kétharmadban vesznek részt az egészségügyi szolgáltatásokban. A nyugdíjasok gyógyszerrendszerében az áremelés 50 százalékát, 2 milliárdot fogunk erre fordítani. Az árrendezés kapcsán azokra a gyógyszerekre, amelyeket döntően ők használnak, külön figyelmet fordítunk. A jövő évi közgyógyellátási rendszert racionalizáljuk, és a 700 ezer közgyógyellátottat, döntő többségükben nyugdíjasokat, hozzásegítjük a gyógyszereikhez.
Ennyit a jövő évi bérekről és nyugdíjakról és a nyugdíjon kívüli segítségről. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(9.40)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir