DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Kuncze Gábor Képviselőtársam! A harmadik ciklust kezdtem ebben az esztendőben a parlamentben, így tudom, hogy a mindenkori ellenzék részéről minden alkalommal visszatér az ígéretek számonkérése, az ígéretek emlegetése. Emlékszem, hogy az 1994-es választási kampányban valaki nagyon szimpatikusan végigdörmögte az országot a képernyőn, hogy majd mi együtt rendbe tesszük. Volt egy másik ember, aki a rendbetételt még jobban kihangsúlyozta. Aztán elhangzottak olyan ígéretek, hogy a szocialistákkal aztán nem. Aztán volt olyan ígéret, hogy hát a Horn Gyulával nem. És aztán láttuk a négy évet, hogyan történt. (Derültség a kormánypárti oldalon.) Az ígéretekről meg az előre deklarálásokról csak ennyit szerettem volna mondani.
A másik pedig, hogy mit ígértünk. Én magam a választási kampányban először is őszinte és nyílt beszédet ígértem. A nyugdíjasok ezt megértették, akkor is. Nem ígértünk 20 százalékot. Azt ígértük valóban nyugdíjasfórumokon, szemtől szemben - s nekem majd újra szemtől szemben kell állnom a nyugdíjasokkal holnapután este is és utána is, és emelt fővel tudom vállalni, hogy azt ígértük -, hogy nem fogjuk követni az előző kormány gyakorlatát, és nem fogjuk rontani a nyugdíjak vásárlóértékét.
Ami a tandíjjal kapcsolatos megjegyzését illeti, kedves képviselőtársam, arról nekem más a tapasztalatom. A mostani körzetemből, illetve az előző évekbeli környezetemből számtalan ember jött hozzám, megkerestek szülők, régi kedves kuncsaftjaim, és kérték, hogy segítsek, mert a gyermek nem tud egyetemre menni. S ebbe belejátszott bizony a tandíjtól való félelem is! Én tudom - mert nekem is egyetemista gyermekeim voltak, illetve egy még ma is van -, hogy a fő költség másból adódik, s főleg akkor van sok egyéb költség, ha nem otthon lakik a gyerek. Az majd a mi gondunk és feladatunk lesz, hogy ezen a helyzeten is segítsünk a családok állapotának a segítésével. De tessék elhinni, az a tandíj - ami ma már nem kétezer forint - igenis számít a szegény családoknál! Tessék elhinni ezt nekem, Kuncze Gábor képviselőtársam!
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir