DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Elnök úr! Tisztelt Ház! Valami probléma lehet a mikrofonnal, mert már az előző hozzászólás kapcsán jeleztem, hogy szeretnék reagálni, és valójában Nagy Sándor képviselőtársunk hozzászólásához szeretnék néhány megjegyzést fűzni.
Azzal kezdte képviselőtársunk, hogy méltatlannak tartja ezt a mostani vitát, és azt kell mondanom, hogy ezzel a megállapítással teljes mértékben egyetértek. Nagy Sándor úgy emlí... - úgy említett elégedetlenségéről (Vargáné Kerékgyártó Ildikó: Nyögd már ki!), úgy szólt elégedetlenségéről, mintha nem ismerné azt, hogyan folyik, hogyan működik a kormányzati előkészítő munka, mintha nem tudná azt, hogy egy műhelymunka kereteiben újabb és újabb számok jelenhetnek meg, és a végső szót még nem mondták ki. Ennek ellenére kész tényként, ha úgy tetszik, kampányszerűen kifogásolja, a még nem ismert végeredményt megelőlegezve.
Ugyanúgy reagált és felemlítette a nyugdíj-megállapítási szabályokat és a nyugdíjreformokat. Nem szólt arról, pedig valamennyien tudjuk, hiszen követtük az elmúlt négy évben is a parlament munkáját, és követtük a döntéseket, hogy az a nyugdíjreform és azok a szabályok, amelyek máig érvényben voltak, az akkori legérintettebbek, tehát a nyugdíj-biztosítási önkormányzatok ellenkezésével fogadtattak el, és sokkal inkább szolgálták a mögöttük álló biztosítótársaságok érdekeit, mintsem a nyugdíjasok érdekeit.
Méltatlannak tűnik a vita azért is, mert noha a miniszterelnöki expozéban is elhangzott, világosan, sokszor, újra és újra elmondjuk, hogy a kormány nem a családok szembeállításában, nem a családok egyes tagjainak szembeállításában, nem a társadalom tagjainak szembeállításában, hanem a családok és nemzedékek közötti szolidaritásban érdekelt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Szó volt a nyugdíjemelések, tényleges és valóságos emelések mellett kompenzációkról (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), gyógyszerárakról, mintha ezekről nem lett volna említés.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir