DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, nincs hang, ha igaz... (Közbeszólások: Van!) Van. Akkor köszönöm szépen.
A mi pártunkat, a Független Kisgazdapártot szeretik úgy aposztrofálni, mint az idősek, az elöregedettek pártját. Ez így ugyan nem igaz, de az tény, hogy a mi pártunk bázisának döntő hányada valóban idős emberekből áll. De soha, egyetlenegyszer nem mertük azt mondani, hogy az "Isten, haza, család" jelszavunkat mostantól megváltoztatjuk "Isten, haza, nyugdíjas" vagy "Isten, haza, öregek" pártjára. (Közbeszólások.) A mi jelszavunk változatlan volt és marad, ez pediglen a családon alapul. És aki azt gondolja, hogy bármilyen módon is szembeállítható a nyugdíjasok többsége a családdal, szembeállítható a család fiatal tagjaival, az óriásit téved.
Persze meg lehet nyerni bizonyos szervezeteket meg bizonyos embereket is talán a 20 százalék hangzatos jelszavával, a valóság azonban az, amit nap mint nap önök is olvashatnak az újságban, hogy elviselhetetlen az is, ha a fiatal szorul arra rá, hogy hónap végén megpróbáljon az idős szülőtől kunyerálni, mert a fiatalnak nincs olyan jövedelme, a fiatal nem tud olyan jövedelemhez jutni, amely a méltó családi életet biztosítaná.
Szilárd meggyőződésem, hogy az egységet fenn kell tartani. És ez az egység a család egysége. És a család egységét csak úgy lehet fenntartani, ha mindegyik generáció, az idősek és a fiatalok generációjának az érdekét egyaránt figyelembe vesszük. Én ezért gondolom azt, ha van egyáltalán értelme a mai vitának, az egyetlen értelme lehet, hogy ezeknek a nézeteknek az ütköztetése azt kell hogy megértesse az országgal: nincs olyan oldal ebben a parlamentben, amely ne képviselné az idősek érdekét, de ugyanakkor a mi oldalunk képviseli a fiatalok érdekeit is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban és MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir