FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Igen tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában elhangzott az, hogy a nyugdíjasok kampánycélú riogatása folyik, sőt az is elhangzott több képviselő úr szájából is, hogy össze kell kötni a társadalmat.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy végre őszintén és tisztán kellene beszélni. Nem mi, szocialisták riogatjuk a társadalmat, hanem önök riogatják a nyugdíjasokat azzal, hogy nem kívánják nekik megadni a törvényben előírt nyugdíjemelési mértéket. Nem mi állítjuk szembe a nyugdíjasokat egymással, hanem az önök - ma reggel a miniszterelnök által benyújtott vagy előterjesztett - javaslata osztja meg a nyugdíjasokat.
Kérdezem önöktől, és kérdezem a jelen nem lévő politikai államtitkár úrtól is, hogy hogyan fogja megtartani az a nyugdíj a reálértékét, amelyet 10 vagy 11 százalékkal fognak emelni (Moraj a kormánypárti padsorokban. - Koltai Ildikó: Ki mondta?), amikor jövőre önök szerint is 13 százalék lesz az infláció. Úgy gondolom, hogy ezek a nyugdíjak nem fogják megtartani a reálértéküket.
Még egy dolgot szeretnék megfogalmazni azért, mert őszintén és tisztán kell beszélni. Hölgyeim és uraim, önök a szegényektől, a nyugdíjasoktól, a kisemberektől vesznek el azért, hogy mindenféle anyagi korlát nélkül támogathassák a legjobb módban lévő úgynevezett családokat. (Moraj a kormánypárti padsorokban. - Koltai Ildikó: Ez nem igaz!) Úgy gondolom, hogy ez társadalmilag semmiképpen nem mondható igazságosnak. Lehet erre hümmögni vagy bármit mondani, de kérdezem önöket, hogy azoknak, akiknek milliós jövedelmük van, miért van szükségük alanyi jogon járó családi pótlékra. Kérdezem önöket, hogy mivel fogják kompenzálni azokat a családokat, ahol a jövedelemadó-kedvezményeket nem fogják tudni jóváírni az adózók, mert nincs annyi jövedelmük, hogy jóvá tudják írni - és a sort folytathatnám.
Önök nem kívánnak emelést adni a közalkalmazottaknak, a köztisztviselőknek, és mindezt, az így megspórolt összegeket a leggazdagabb családok számára kívánják átcsoportosítani. Ez számunkra elfogadhatatlan, és ezt a kérdést ma ezért kellett megvitatni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir