GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Három dologra szeretnék kitérni. Elsősorban Frajna képviselő úrnak, mert most már a többedszeri hozzászólása alapján az a meggyőződésem, hogy nem ismeri az új nyugdíjtörvényt. Tisztelettel javaslom, el kellene ezt olvasni, a következők miatt.
Ez a törvény lehetővé tette az állampolgárok számára azt, hogy válasszanak egy olyan rendszert, amikor önmagukról gondoskodhatnak. Ezért mentek át, mert ilyen vita, mint a mai, előzte meg - úgy, ahogy Nagy Sándor elmondta - évtizedeken keresztül a nyugdíjemelést! Ezért választják sokkal többen a magánnyugdíjpénztárt, mint amire mi számítottunk!
A következő: hangoztatja a 80 milliárdot. Örülök, hogy itt van Varga Mihály. Kellene arról is beszélni, hogy a törvény azt is előírja, a biztosító portfólióját hogyan kell kitölteni, és ez a pénz visszakerül az állami költségvetésbe, és finanszírozza azt a gazdasági növekedést, amit önök is és mi is rettentően várunk és szeretnénk.
A harmadik dolog: amikor arról beszél Csurka István, hogy milyen a kiegyenlítés, tisztelettel ajánlom a figyelmébe azt, amit Kupa Mihály elmondott, hogy itt arról van szó, hogy ezek az emberek évtizedeken keresztül dolgoztak, és őket nem lehet egy kalap alá venni azokkal, akiknek van öt-hét-tízéves szolgálati idejük, munkaviszonyuk. Erről ugyanez a nyugdíjtörvény, mint az időskorúak járadéka, rendelkezik és próbálja megoldani a problémájukat.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir