GUBICZA TIBOR

Full text search

GUBICZA TIBOR
GUBICZA TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Túlsó patkó, innenső patkó, karzat, s mindannyian, akik szívükön viselik nyugdíjasaink sorsát! Lehet, hogy pátosznak tűnik, ha azt mondom, hogy legyen békesség közöttünk ebben a témában, de én valóban így érzem. Hozhatnék esetleg humorosan népies mondást is, hogy meztelen gyereknek nem lehet a zsebébe nyúlni, vagy mondhatnám, hogy üres kamrának bolond a szakácsa. (Zaj a kormánypárti padsorokban.)
Ez mind így lenne, de merem hasonlítani az államkasszát családjaink kasszájához is, amikor a család minden tagja összedugja a fejét, és azon spekulál, hogy megvegye-e a cipőt, jut-e vagy nem jut most erre. Arra kérném a nyugdíjasainkat, hogy próbálják megérteni, s legyen békesség közöttünk, mindahányunk között ebben a témában; egyelőre ennyi jut, és ne érezze senki úgy, hogy ez tulajdonképpen a nyugdíjasaink megsértése, leszólása, meg nem értése vagy lekezelése lenne.
Én így az ország színe előtt valamennyi nagymamának és nyugdíjasnak kézcsókomat merem adni (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.), valamennyi nyugdíjas nagyszülőnek baráti kézfogásomat merem adni; egyelőre ennyi van, kérem, próbálják megérteni. (Zaj.) Legyen békesség, és nem szándékozom senkit sem a túlsó oldalon kifigurázni, sem magunk közül felemelni. Én ezt tartom a legfontosabbnak, a megértő békességet. Egyébként azt hiszem, az egész világ erre esedezne, ha be mernénk ismerni magunknak is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir