KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! És tisztelt többgyermekes családos Társaim, szerte az országban! Bizonyára nagyon érdeklődve figyelik, hogy mi folyik itt a Házban. Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, ne hagyjuk azt, hogy egy képmutató, álszent szocialista manőver (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) szembeállítson generációkat, családokat a társadalomban egymással! (Taps a kormánypártok soraiban.)
Emlékezzünk vissza - hiszen a nyugdíjasok sem feledékenyek -, amikor a Szocialista Párt képviselte a nyugdíjasok érdekeit az előző ciklusban, akkor a nyugdíjak reálértéke drámai módon csökkent, 12,5 százalékkal a négyéves periódusban, a családok helyzete drámaian romlott, egy olyan társadalomban, ahol egyre kevesebb a gyerek, ahol egyre kisebb a népesség, ahol meg kellene állítani ezeket a katasztrofális folyamatokat! A Fidesz politikája arra irányul, hogy békét teremtsen a különböző generációk között, a családosok között éppúgy, mint az idősek között, hiszen egyszerre kell minden magyar állampolgárnak az erejére támaszkodni ahhoz, hogy ebből a helyzetből kikerüljünk. Ezért van az, hogy szemben a szocialista nyugdíj-érdekképviselettel - amely azt mondta, hogy majd emeljük a nyugdíjat, és közben az elmúlt négy évben reálértékben 12,5 százalékkal csökkent a nyugdíj értéke -, mi azt mondjuk, hogy minimum szinten tartjuk, de igazából a jelen gazdasági helyzet lehetővé teszi, hogy 13-14 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, ami reálérték-növekedést jelent 2,5-3 százalékkal.
Ezt Filló Pál képviselő úr figyelmébe is ajánlom, mert nem szabad a szezont a fazonnal összekeverni; ő összekeverte az inflációt a nyugdíjemeléssel - az nem ugyanaz! Jobban állt önnek, amikor a Mohosz érdekében lépett fel a parlamentben (Derültség a kormánypártok soraiban. - Filló Pál közbeszólása.), az a családi kasszát is jobban segítette, gondolom, önöknél.
Kedves Üszögi Képviselőtársam! Igaz, önöknek is jó a memóriájuk, de nekünk is. Ön az elmúlt négy évben - képviselőtársam volt az előző parlamentben - egyszer szólalt fel a nyugdíjasok érdekében, amikor a félszázalékos nyugdíjemelés mellett kardoskodott és törte a lándzsát. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Gratulálok ehhez a nagyívű pályafutáshoz. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir