KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Való igaz, nem méltó az, ha úgynevezett, idézőjelbe tett "gúnyszócskákkal" minősítünk akár nyugdíjasokat, akár családosokat - ahogy ezt az előbb Filló Pál úr tette -, akár másokat. Ugyanis arról van szó, hogy a társadalom békéjének megőrzése mindnyájunk számára fontos lehet. A generációk közötti béke és egyetértés megőrzése mindnyájunk számára fontos lehet, hiszen kiragadott idézetekkel: nem a gólyafiú eteti a szülőt - ez igaz, de azt a szülőt, aki majd megöregszik, mégiscsak a felnövekvő nemzedék tartja majd el
Éppen ezért fontos a társadalmi béke megőrzése, ezért törekszik erre a Fidesz-kormány. Azért törekszik arra, hogy az elmúlt időszak legtöbbet szenvedett rétegei számára - ahol a kiadási oldalon is nagyon komoly terhek vannak -, a fiatal családosok és a nyugdíjasok számára egyaránt mondjunk valamit. Ezért mondjuk, hogy reálértéken felül, vagyis az infláción felül emelni kell a nyugdíjakat, szemben az előző időszakkal. Ezért mondjuk azt, hogy álszent, álságos, hamis dolog, amit mondanak, és azt kell meglátni, hogy most, amikor lehet valamit elosztani, akkor meg kell nézni, hogyan tudjuk ezt az egészet nem egy társadalmi csoportra, szűk pártpolitikai érdekből fókuszálva odavetíteni, hanem meg kell őrizni a társadalmi békét, és meg kell őrizni szándékaink szerint a generációk közötti egyetértést azért, hogy ennek az országnak jobban mehessen a sora, mint az önök kormányzása idején ment. Ez a mi törekvésünk, és ettől nem fognak tudni ilyen álszent akciókkal eltántorítani minket.
Francz Rezső úrnak annyit szeretnék mondani, hogy Urbán László nem jós. '94-ben nem lehetett a Bokros-csomagról nyilatkozni, mert az később volt. Ez a logika egy úgynevezett - talán nem sértő, ha ezt mondom - kommunista logika, Visinszkij elvtárs logikája, aki azért ítélt el embert, mert ugyan nem volt ott az összeesküvésen, de ha ott lett volna, akkor biztos egyetértett volna vele. (Taps és derültség a kormánypárti padsorokban és MIÉP padsoraiban.) Ezért kérném szépen, hogy a vita komolyságának megőrzése érdekében ilyen képtelenségekkel ne kísérletezzenek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban és MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir