MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Francz Rezső szocialista képviselőtársam mondandója váltotta ki belőlem a reakciót, ugyanis, ha így lenne, ahogy ő elmondja, akkor a Bokros-csomag egy nagyon szép, nagyon jó, nagyon hasznos és abszolút makulátlan konstrukció lett volna. Igaz, hogy ezt fél évvel visszább datálta, és Urbán László mondandóját próbálta ennek alátámasztására elmondani, de azt gondolom, ebben messze nem járt el méltányosan. Az elemzők is elmondják, hogy a kilenc hónap késlekedés, ami a szocialisták felkészületlenségéből adódott, váltotta ki azokat a drasztikus reakciókat, amiket aztán a Bokros-csomag keretében próbáltak meg korrigálni, ami szerintem rendkívül sok kárt is okozott az országnak.
Tehát, tisztelt képviselőtársam, a Bokros-csomag a nyugdíjasoknak rendkívül sok nehézséget okozott életmódjukban, és itt nemcsak a nyugdíjemelésekre, hanem a gyógyszerárakra, az inflációra kell gondolni, hiszen az infláció 10 százalékkal nőtt a Horn-kormány első egy évében, és köztudomásúlag az infláció leginkább a nyugdíjasokat, a szegényeket sújtja.
(10.50)
Tehát a Fidesz éppen nem generációs szemlélet alapján nézi ezt, hanem az egész társadalom előmenetelét próbálja komplex módon megközelíteni a családok oldaláról. Arra kérném, hogy ezt vegye tekintetbe akkor, amikor elmondja a véleményét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir