SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt úgynevezett szocialista Képviselőtársaim! (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) Nézzük csak, hogy mit jelentett az elmúlt négy évben a családtámogatás az önök értelmezése szerint! Csökkenő értékű nyugdíjakat, az inflációt meghaladó gyógyszerárakat, amelyek a nyugdíjasokat érintették, drasztikusan növekvő energia- és közüzemi díjakat. Mi ma egy nyugdíjas háztartásában, költségvetésében a legnagyobb tétel? A gyógyszer- és a közüzemi számlák.
Mit jelentett egyébként még az úgynevezett szocialista családpolitika? Gyermekek után járó adókedvezmény megszüntetése, eltörlése - felejtsük el. Ugye, ez volt? Családi pótlék alanyi jogosultságának megszüntetése és az úgynevezett olyan jövedelemhatárhoz kötése, amely alapján egy olyan házaspár, ahol, mondjuk, az egyik szülő pedagógus, a másik köztisztviselő, kicsúszott a családi pótlék vagy a gyes folyósításából. Nem tudom, hogy ezen a házaspáron értjük a gazdagokat? Ezt jelentette az önök családpolitikája.
Mit jelent a Fidesz családpolitikája? Lendületben és lendületesen kezdett hozzá a Fidesz-kormány, a polgári kormány egy új családpolitika kialakításához. Ez pedig azt jelenti, hogy alanyi jogon jár a családi pótlék, visszaállítjuk a gyermekek után járó adókedvezményt, növeljük a nyugdíjak vásárlóértékét. (Zaj.)
És tisztelt Bleyer képviselőtársam, nagy tisztelettel hadd jegyezzem meg, hogy az én nagymamám nekem tegnap este azt mondta, hogy kedves kis unokám, nemcsak az a lényeg, hogy szám szerint mekkora lesz az én nyugdíjam, hanem az is lényeges, hogy majd a gyógyszeremet mennyi pénzért tudom megvásárolni, és hogy mekkora lesz a közüzemi számla. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) És itt, ma a parlamentben elhangzott az is - és ezt most megerősítem -, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a főként a nyugdíjasok által fogyasztott gyógyszerek ára ne haladja meg az infláció mértékének növekedését.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir