ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ

Full text search

ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ
ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nyugdíjastársaim, itt és a képernyők előtt! A nyugdíjas-társadalom megdöbbenéssel fogadta a miniszterelnök úr bejelentését, hogy a nyugdíjemelést jövőre a várható 20 százalékról 14 százalékra kívánják csökkenteni. Azóta a nyugdíjasok kifejezésre juttatták erről a véleményüket. Budapesten, Győrben, Békéscsabán, Szekszárdon, Egerben és az idősek világnapján megtartott országos ünnepségen összesen több mint háromezren tiltakoztak a méltánytalanság ellen. A 20 százaléknak 14 százalékra való csökkentését egyetlen nyugdíjas- vagy társadalmi szervezet sem fogadja el. Az az általános vélemény, hogy ez nemcsak törvénytelen, hanem indoktalan és igazságtalan is. Erről az előttem felszólaló képviselőtársaim is bőségesen szóltak.
Amire a figyelmet fel szeretném hívni: a nyugdíjas-társadalom döntő többsége nem tudja elfogadni, hogy egyik nyugdíjas fedezze a másik ellátásának emelését. Ez igazságtalan és ellentétes a biztosítási elvekkel, nem veszi figyelembe a befizetéseket és a munkában eltöltött éveket.
Befejezésül azzal kapcsolatban, hogy a kormány a családokat akarja segíteni, el kívánom mondani, hogy ebben mi is egyetértünk - de azt ne a nyugdíjak csökkentésével kívánja biztosítani! A Nyugdíjasok Országos Szövetsége és országos képviselete (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) nemcsak azért tiltakoznak, mert csonkítják járandóságukat, hanem azért is, mert sértő, ahogyan ezt magyarázzák. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Képviselőtársaim! Lehet, hogy mi reumásak vagyunk, lehet, hogy nekünk fáj a lábunk, de az agyunk tiszta, és meg tudjuk különböztetni azt, hogy mi a 20 százalék és mi a 14 százalék!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir