ZSIKLA GYŐZŐ

Full text search

ZSIKLA GYŐZŐ
ZSIKLA GYŐZŐ (FKGP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Amikor a nyugdíjasok helyzetéről beszélünk, azt hiszem, hogy nem kizárólag csak a nyugdíj nagyságáról van szó. A nyugdíjasok helyzete kapcsolható az egészségügyhöz, a közbiztonsághoz, de még a mezőgazdasághoz is. Ha vidéken járunk, láthatjuk, hogy sok nyugdíjaskorú dolgozik kiskertekben, vagy művel egy-egy darabka földet, szőlőt vagy gyümölcsöst. E munkája tartalmasabbá teszi életét, és nyugdíj-kiegészítést is biztosít számára.
Az 1997. év elején az akkori kormány viszont olyan új adótörvényt kívánt bevezetni, amely gyakorlatilag megszüntette volna, hogy a piacon a kistermelők, köztük sok nyugdíjas, tojást, gyümölcsöt, zöldséget s a többit árusíthasson.
Az általam is kezdeményezett és szervezett akkori tüntetések egyebek közt ezt a kedvezőtlen adómódosítást is megakadályozták. Persze erről nemigen tudósított akkor a szociálliberális befolyás alatt álló média. (Felzúdulás az ellenzék padsoraiban.) Amikor már a fél országban forgalomlassító tiltakozások voltak, akkor kezdett a média a tüntetésekkel foglalkozni. Most pedig egy traktor sem állt ki még az útra, és hetek óta a híradásokban a tüntetésszervezőket szerepeltetik, és ezzel támogatják. Pedig mennyire másabb tüntetés van most készülőben az önkormányzati választásra időzítve.
Az előző időszak hibás mezőgazdasági politikájából fakadó túltermelési gondokat felhasználva a MOSZ - MSZP-s és SZDSZ-es háttértámogatással - azért szervez tüntetést, hogy a mezőgazdasági támogatásokból ne részesüljenek a családi gazdaságok (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.), köztük sok nyugdíjas, csak továbbra is kizárólag a köreikhez tartozó kft.-k és egyéb nagyüzemi vezetők, ahogy eddig. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Hol él ez? - Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) Befejezem, az utolsó mondat.
A Független Kisgazdapárt családsegítő támogatási koncepciója segíti a nyugdíjasokat is (Dr. Nagy Sándor és Dr. Baja Ferenc jelentkezik.); azokat, akik részt vesznek a mezőgazdasági termelésben, azzal, hogy támogatáshoz fognak jutni (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), azokat, akik pedig nem, azzal, mert később jobb minőségű élelmiszereket biztosít számukra is elérhetőbb áron.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir