DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Arra szeretném kérni, hogy ne törjön meg a területfejlesztés intézményrendszeréhez és az egész területhez kötődő, egyébként a demokratikus Magyarország óta konzekvens jogalkotás, amiben ezek a törvények mindig, ha nem is a teljes ellenzéki konszenzussal, de mindenképp az ellenzéki erőkkel karöltve, egy kompromisszum keretében kerültek elfogadásra. Hiszem azt, hogy a miniszter úr világosan tudja, hogy vannak jogi technikák, és van politikai konszenzus. A lényeg egy dolog végrehajtásában nem a jogi technika, hanem a politikai konszenzus mértéke. Az összes többi részletkérdés.
Úgy érzem, hogy ez a mai vita is arra mutat, hogy az ellenzék kész és képes ebben a konszenzusos folyamatban a továbbiakban is részt venni, akár a nyári időszak, akár a kora őszi időszak alkalmat teremt arra, hogy egy olyan politikai konszenzus jöjjön létre, amely forrásokat, hatékonyabb és keményebb érdekérvényesítő rendszereket hozhat a területfejlesztés, ezen keresztül a Kisgazdapárt és valamennyiünk számára, a tárca számára is. Ehhez múlhatatlanul szükséges még, hogy ezeken a kérdéseken túlmutatva egyeztessünk, és azt gondolom, ebben tudunk mi egy erőteljesebb és jobb törvénytervezetet az ősz folyamán elfogadni. Messzebb látóbb ez - remélem, a miniszter úr ezt fogja követni -, mint egy szűken vett, vagdalkozó pártpolitika, ami az én megítélésem szerint nem hozhat eredményt.
Tisztelettel kérem a miniszter urat, hogy fogadja meg itt több ellenzéki és kormánypárti képviselő tanácsát, legyen egyeztetés a nyár folyamán, és egy új törvényjavaslattal kezdjük az őszt.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir