BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Nem önmagában a 15-ös szám lenne alkotmányellenes, természetesen, hanem jelen helyzetben vagy a várható helyzetekben a 15-ös szám alkalmazásából következnének ellentmondásos helyzetek. Nyilván ezt próbáltam elmondani, természetesen a fogadókészség nem kérhető számon.
Bauer képviselő úr mindig arról a konszenzusról beszél, ami 1994-ben volt; adott időben, adott pártok között, adott összetételű Országgyűlésben és adott körülmények között. Ezek közül a leglényegesebb a megváltozott körülmény, az az alkotmánybírósági döntés, amely valós lehetőséget ad 6-7 fős frakció megalakulására, és ennek jegyében kellett átgondolni azt, ami '94-ben, adott összetételű Országgyűlésben - amikor egyetlen szabálya volt a frakcióalakításnak: egy létszám meghatározása - 15 volt. Ez az alapvetően más körülmény.
Természetesen az elvi két vagy három fő úgy merült föl a választási iroda szakemberei részéről, ha egy teljesen fiktív és bármilyen eredményt modelleznek. Akkor kértük azt, hogy a valóságot modellezzük, az eddigi választások eredményeit táplálják be abba a modellbe, és abból jött ki az a reális szám, ez a bizonyos 6-7 mint legkisebb szám. Természetesen, ha azt mondanánk, hogy egy frakcióalakítás határa bármilyen szempont alapján legyen a mindenkori legkisebb 5 százalékot elért párt létszáma, akkor ellentmondásba kerülnénk azzal, amit az Alkotmánybíróság leírt, hogy egy belső, hatékony munkaszervezéshez is kapcsolódik ez a szám; egyik ciklusban öt, a másikban húsz a hatékony - ez nem lehet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir