TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP), országos lista: Köszönöm. Három megjegyzésem van. Az egyik megjegyzésem az, hogy az én olvasatomban az Alkotmánybíróság döntése - továbbra is állítom - a tizenöt főt nem kezdte ki. Annak, hogy megsemmisítette, jogtechnikai oka volt. Az az oka, hogy így tudta biztosítani az Alkotmánybíróság, hogy a parlament alakuló ülésekor a MIÉP-frakció meg tudjon alakulni, hiszen más technika nem volt arra, hogy a MIÉP úgy alakítson frakciót, hogy közben még a házszabály-módosítást is el kellett volna végezni. Nem volt technikailag más megoldás. Ezért semmisítette meg a 15. §-t, de nem azért, mert a 15 fővel gondja volt, hanem azért, mert így tudta biztosítani, hogy az alakuló ülésen a MIÉP frakcióval tudjon indulni.
A második megjegyzésem: a 10 fő ugyanolyan problémát jelent adott esetben a Balczó Zoltán által jelzett kérdéssel kapcsolatban, mint a 15 fő, hiszen emlékszik Balczó Zoltán is, hogy Tóth Zoltán a szakértői véleményében nem zárta ki, hogy az 5 százalékos limitnek a két- vagy háromfős létszám is megfelelhet szélső esetben; határértékként ez is belefér. Akkor ugyanakkora a különbség - elnézést kérek - a tizenöt fő és a hat-hét fő között, mint a tíz fő és a kettő-három fő között. Tehát nem igaz az, hogy kisebb az olló.
Ha pedig arról van szó - elnézést kérek -, hogy a centrumot keressük, akkor a centrumnak inkább a hét vagy a nyolc felel meg; akkor azt mondtuk, hogy kössük hozzá a választási eredményhez, és a választási bizottság négyévente mindig állapítsa meg, hogy mennyi az a centrumszám, amelyhez köthető a frakcióalakítás. (Dr. Salamon László: Ezt vetették el!) Ez egy tiszta logika, ezt el lehet fogadni. Ebben az esetben egy kifogásunk van, az, hogy a köztes frakcióalakításra más szabályt kell alkotni.
A harmadik megjegyzésem, Salamon képviselő úrnak: egyszerűen nem jól emlékszik az ügyrendi bizottság üléseire. Ezek jegyzőkönyvezettek! Egyetlen esetben sem fogadtuk el ezeket a számokat, nem fogadtuk el ezeket a javaslatokat, még tartózkodáskor sem. Kérem szépen, egyszerűen rossz az emlékezete!
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir