DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az ötperces időkeret nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy a másfél éve a legkülönbözőbb csatornákon elhangzó rágalmakat, vádakat, torzításokat korrigáljam és ezekre válaszoljak. Erre nem is próbálok kísérletet tenni, pusztán az Országgyűlés jegyzőkönyve kedvéért szeretnék néhány dolgot rögzíteni, tekintettel arra, hogy bármennyire is szeretném hinni, hogy az érveknek van szerepe, kételkedem benne, hogy azok a képviselőtársaim, akik úgy követelnek vizsgálatot, hogy már maguk ítéletet hirdetnek, azok egyáltalán az érvekre, a tényekre kíváncsiak-e.
1900 évvel ezelőtt Európában általános vélemény volt, hogy a keresztények társadalomellenesek, éjszakai összejöveteleken vérrokonaikkal közösülnek és embert esznek. Ez volt Európa álláspontja a kereszténységről. Én magam nem az SZDSZ nevében szólok most, hanem a saját nevemben, és Turi-Kovács Béla képviselő úrhoz hasonlóan szeretném jelezni, hogy magam is büszke vagyok arra a felekezetre, amelyhez tartozom. (Felzúdulás a kormánypárti oldalon.)
Amikor ehhez a közösséghez csatlakoztam, akkor olyan emberek közé kerültem, akik tiszteletben tartják az emberi jogokat, az emberi méltóságot, akiknek a tevékenysége következtében az én életemben is nagyon radikális, pozitív fordulat ment végbe. Azt tapasztaltam a gyülekezetben élve, hogy ebben a közösségben csak az elmúlt tizenhárom évben, amióta én a közösséghez tartozom, emberek tízezreinek az élete változott meg pozitív módon. Tönkrement családok álltak helyre, már elvált házaspárok házasodtak meg újra, vállaltak gyermekeket, sokszor messze a magyar átlag fölötti létszámban, öt-hat-hét gyermekes családot alapítottak. Súlyos alkoholfüggők, öngyilkossági kísérleteken átesők, a drog rabságában élő emberek élete változott meg, és amikor megváltozott és meggyógyult az életük, családot alapítottak, és a társadalom aktív tagjává váltak a maguk helyén, mint vállalkozók, munkások, értelmiségiek, a maguk életében a társadalomban aktívan részt vettek. Tehát semmilyen módon nem igaz az a vád, hogy a gyülekezet a társadalomból való kivonulásra szólítaná a híveit, vagy ezt tanítaná.
Nagyon sok, a társadalomban leszakadt helyzetben lévő ember csatlakozott a gyülekezethez, változott meg az élete és lett törvénytisztelő polgár; betörők, bűnözők változtatták meg életvitelüket és kezdtek el olyan életmódot hirdetni, amely életmódot a Fidesz választási kampánya is kívánatosnak tart az emberekkel szemben. Ebben a gyülekezetben több tízezer ember él egymással békességben. Békességben élnek e közösségben romák és magyarok, békességben élnek a határon túli közösségekben románok és magyarok, szlovákok és magyarok, ukránok és magyarok, arabok és zsidók, és bármilyen nemzethez, néphez tartozó polgártársaink.
A gyülekezet tanításaiban az emberek iránti tiszteletet, a másik ember megbecsülését tanítjuk, a Biblia tanításai alapján. A gyülekezet istentiszteleteinek próbájaként nem a közízlést tartjuk, hanem a Bibliát. Tisztelt képviselőtársaim között a Gedeon Társaság - amelynek semmi köze nincs a Hit Gyülekezetéhez - a híradások szerint ötszáz Bibliát osztott ki most, karácsony ünnepéhez közeledve. Ajánlom szíves figyelmükbe a Biblia olvasását, nemcsak az elejét, amely Krisztus megfoganásáról és születéséről szól, hanem a végét is, amely haláláról és elítéléséről. Krisztust azért ítélték el, mert bűnösnek találták abban, hogy azt állította, lerontja a templomot és három nap múlva felépíti. Azoknak az ítélete, akik akkor Krisztust elítélték, nem állta ki a történelem próbáját - az örökkévalóság próbáját még kevésbé.
Arra kérem önöket, képviselőtársaim, hogy először a tényeket ismerjék meg, és utána próbáljanak ítéletet alkotni.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir