DR. MARTONYI JÁNOS

Full text search

DR. MARTONYI JÁNOS
DR. MARTONYI JÁNOS külügyminiszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A tisztelt képviselő úr kérdésében rejlő nyelvi leleménnyel kapcsolatban nem szeretnék etimológiai elemzésbe kezdeni, de a kérdés mindenesetre egy rövid alkalmat ad arra, hogy egy-két szót szóljak az országjelentésről, illetőleg általában azokról a tanulmányokról, jelentésekről, amelyek az elmúlt években elkészültek. Nagyon sok ilyen tanulmány készült. A közelmúltban készített ilyet a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap, az OECD, nagyon sok nem kormányközi szervezet is, és természetesen a bizottság is készít ilyen éves jelentést. Ezek nagyon hasznosak, és úgy érzem, összességükben segítenek minket. Egyik sem hordozza a tévedhetetlenséget; tehát a tévedhetetlenség dogmája egyikre sem alkalmazható.
Ez egyébként a bizottság jelentésére is vonatkozik. Ez annyiban különleges jelentés, hogy méri a tagságra történő felkészülésünket, feladatokat ad, és nem kétséges, hogy közvetlen hatással is van a csatlakozási tárgyalásokra. Ez a jelentés egyébként alapvetően pozitív, a legtöbb javaslata megegyezik a nemzeti programunkban szereplő feladatokkal. Azt hiszem, hogy azok a ténybeli tévedések, amelyek szerepelnek benne, különösebb vitát nem érdemelnek. Ezeket egyébként összefoglaljuk, és észrevételeinkben közöljük is őket az Európai Bizottsággal. Eltérések vannak például a sorrendiség tekintetében is, bizonyos feladatokat mi más sorrendben fogunk teljesíteni, mint ahogy azt a jelentés egyébként javasolja.
Összességében azonban változatlanul az a véleményünk, hogy ez Magyarországra rendkívül kedvező jelentés, pozitív jelentés, a legfelkészültebb országként jelöli meg Magyarországot, és azt hisszük, hogy a további felkészülésünknek ez hasznos anyaga lesz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir