DR. MARTONYI JÁNOS

Full text search

DR. MARTONYI JÁNOS
DR. MARTONYI JÁNOS külügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a kérdést; külön hálás vagyok a kérdés újszerűségéért. (Derültség a Fidesz soraiban.) Sajnálom, hogy nem tudok meglepetést okozni; az álláspontomat már részletesen elmondtam a külügyi bizottság ülésén. Igaz, hogy ez zárt ülés volt, de lényegében szó szerint ugyanezt elmondtam a média képviselőinek is.
Jeleztem már, hogy a szóban forgó levél tartalma egyértelmű abból a szempontból, hogy magánlevélnek tekintendő, hogy annak tartalmát szerzője bizalmasként kérte kezelni, hogy voltaképpen magántitokról van szó, és az sem kétséges, hogy valamilyen okból közel fél évvel később ezt a magántitkot megsértették. Hogy ez hogyan történt, nem kívánom vizsgálni, mint ahogy a levél tartalmával kapcsolatban sem kívánok állást foglalni, tekintettel arra, hogy nem az én tisztem az, hogy egy magánalapítvány kuratóriumának a szakmai döntését akár megalapozottnak, akár megalapozatlannak tartsam.
Ezzel szemben hiba történt akkor, amikor a washingtoni nagykövet levelén feltüntette nagyköveti minőségét, ezért őt egyértelműen és határozottan figyelmeztetésben részesítettem. Felmenteni, visszahívni nem kívánom, illetőleg ilyen lépést kezdeményezni nem kívánok, tekintettel arra, hogy egyrészt ez mindenféleképpen aránytalan lenne az elkövetett hibához képest, másrészt pedig olyan külpolitikai zavart keltene, amire eddig egyébként szerencsére nem került sor.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir