MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tavaly kinevezett washingtoni nagykövetünknek többször megadatott, hogy legálisan, papírokkal, érvényes úti okmányokkal átlépjen határokat. Ő azonban most már azzal fog megmaradni emlékezetünkben, hogy valamilyen makacs elszántsággal, semmivel sem magyarázható módon a gondolati határokat is rendszeresen átlépi.
Nincsen szerencséje a magánlevelekkel a nagykövet úrnak, hiszen 1991 szeptemberében a parlament legnagyobb botrányát kavarta, amikor a Magyar Nemzet újságírójához intézett levelében megkérdőjelezte az akkori ellenzék nemzeti elkötelezettségét, és aztán egy interpellációban ezt meg is ismételte. Az ellenzéki pártok, köztük a Fidesz akkori képviselői kivonultak az ülésteremből. Nem először sérti meg a pártsemlegesség követelményét sem, hiszen már nagykövetként egy amerikai lapnak adott interjújában a NATO-csatlakozás iránti elkötelezettséget vonta kétségbe az ellenzéki pártoknál. Az ügy akkor visszatetszést váltott ki az amerikai külügyi vezetésben, tárgyalta a külügyi bizottság, majd nagykövet úr, megismerve a tényeket, egy terjedelmes levélben kért bocsánatot a Magyar Szocialista Párt elnökétől, Kovács Lászlótól is.
És most újra itt egy levél előttünk, amit szorgalmas munkával próbál bagatellizálni, magánlevélnek beállítani, egy soha nem látott baráthoz írt, keresetlen és fésületlen gondolatnak bemutatni. Pedig tudnia kell, hogy itt a tartalomról van már régen szó. S pont neki, a történész Jeszenszky Gézának tudnia kell, hogy ha egy korszakot vagy egy személyiséget kutatnak, akkor ott minden dokumentum feldolgozásra kerül majdan. És itt a tartalommal nagyon komoly problémák vannak! Minősíthetetlen hangnemben ír köztiszteletben álló, bár általa (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) érthetően nem kedvelt magyar újságírókról és ellenzéki politikai pártokról.
Mindezek alapján kérdezem, miniszter úr...

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir