ZAKÓ LÁSZLÓ

Full text search

ZAKÓ LÁSZLÓ
ZAKÓ LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Azért kértem szót, mert én is reagálnék frakciótársam, képviselőtársam, Vincze László úr hozzászólására. Ez a törvénytervezet most nem arról szól, amiről a képviselőtársam említést tett. Az általános vitában én magam is elmondtam, hogy aggályaim vannak a lakosság fizetőképességét illetően. Ezt egy másik törvény, nevezetesen az éppen nemsokára sorra kerülő költségvetési törvény tárgyalása során tudnánk valamilyen módon kompenzálni.
A Mol, a Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság nem kötelezhető, nem kényszeríthető arra, hogy a lakosságot valamilyen módon dotálja. Éppen valamelyik nap, a minap volt a gazdasági bizottságon belül működő energetikai albizottságnak egy ülése, ahol többek között meghallgattuk a Mol elnökét és vezérigazgatóját. Ott is kiviláglott, hogy a Mol piaci körülmények között kívánja a tevékenységét végezni, és a versenyben élen állni és élen maradni.
Még egyszer mondom, nagyon furcsán hat, hogy most arról beszélek, hogy a lakosság kompenzációját ne most tárgyaljuk, mert nem most kell tárgyalni. Én magam is kezdeményeztem, hogy a négymilliárd forintos bányajáradék-emelkedésből valamilyen módon majd különítsünk el egy olyan keretet, amiből az arra rászorultakat tudjuk kompenzálni.
A viszonylag kevés számú módosító javaslat is azt mutatja, hogy elvben teljes összhang volt itt - és ez a vita során is megnyilvánult - a törvénytervezetet illetően, úgyhogy én is csak kérem önöket, hogy támogassuk a törvénytervezet elfogadását, és a kompenzációról majd annak idején és helyén tárgyaljunk, és ezt valóban meg kell hogy tegyük.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir