DR. HEGEDŰS MIHÁLY

Full text search

DR. HEGEDŰS MIHÁLY
DR. HEGEDŰS MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Belémszakadt a mondat, szeretném befejezni (Derültség.) a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban.
Végül, a rossz szerződéseket nem kell betartani, a kiszámíthatatlanul, társadalmi konszenzus nélkül megkötött szerződéseket szintén. A Független Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy ezeket újra kell gondolni. Elképzelhetetlen, hogy ez az óriási pénztömeg, ami akár 8-10 éven belül a magyar GDP-nek akár 20 százalékát is kiteheti, s amelyeket külföldi bankok képeznek, forgatnak, mozgatnak, bármikor a spekulatív tőke játékszerévé válhat... (Bauer Tamás: Állampapírokba kell fektetniük! - Varga Mihály: Egy részüket!) Igen, de máris előfordul... (Zaj.) Igen, nem egy kétperces, kedves képviselőtársam, és sajnos nem vagyok egyenértékű vitapartner önnel (Derültség.), de nagyon szívesen tanulnék öntől a parlamenten kívül. De ezek tények, amit mondtam.
Ez tehát egy olyan szerződés volt, aminek kiszámíthatatlan volt a végösszege, és most is kiszámíthatatlan. Kiszámíthatatlan volt az átlépők összege, tehát magyarul - ezt nem közgazdászként is el tudom mondani - megalapozatlan számításokra alapuló szerződés volt, amelyet újra kellene tárgyalni.
S akkor hadd beszéljek olyanról is, amiben teljesen egyetértek önnel, az egészségügyi reformok sürgetésével. Itt végre olyan van, amivel egyetértünk: nem lehet elkapkodni, de lemaradni sem a reformok vonatáról. Az a reform, amely később indul be, hasznavehetetlenné válik, és több kárt tud okozni. Tehát ebben egyetértünk, sürgetni kell, csinálni kell, és nagyon örülnék, ha végre az egészségügyben megtalálnánk a konszenzust az ellenzék és a kormánypártok között, és arra kérem, hogy ezt önök is segítsék. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir