DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az 1914. számon benyújtott, az állami tulajdonban lévő vállalkozói vagyon értékesítéséről szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosítására benyújtott törvényjavaslatnak az a célja, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. működési feltételeit szabályozó törvény előírásai egyértelműbbek legyenek, a privatizációs szervezet jobban megfeleljen a működési környezete diktálta megváltozott feltételeknek.
Az ellenzék a javasolt módosítások többségével nem ért egyet. A módosítványok valójában nem is a javaslat további módosítására vonatkoznak, hanem a javasolt változtatás ellen irányulnak, nagyrészt az eredeti szöveg változatlan megtartását szorgalmazzák. Különböző formában a módosító javaslatok ellene vannak a Molban lévő, a szavazatelsőbbségi részvényen felüli 25 százalékos állami tulajdonban tartási kötelezettség megszüntetésének, bár ebben az ellenzéki pártok a vita során nem voltak azonos véleményen. A Mol regionális fejlődési terveinek megvalósulását korlátozza a 25 százalékos tulajdon törvényi előírásának fenntartása, miközben nem biztosított beleszólási jogot a társaság működésébe, mint amennyit a szavazatelsőbbségi részvény biztosít. Módosító javaslat érkezett olyan kérdés elvetésére is, hogy az ÁPV Rt. igazgatóságának létszáma 9-11 fős létszámkeretben legyen megállapítható. Az említett példák arra utalnak, hogy a javaslatok a stratégiai jelentőségű és a kis súlyú, formai jellegű kérdéseket érintették elsősorban.
A vita során elhangzottak alapján a kormány úgy látja, hogy a bizottsági tagok meghatározó többségével együtt az eredeti törvénymódosítási javaslat megfelelően szolgálja az ÁPV Rt. működési feltételeinek a megváltozott körülményekhez igazodó szabályozását, ezért az eredeti állapot fenntartását szorgalmazó módosító javaslatok egyikét sem támogatja. Kérem a tisztelt Házat, hogy az eredeti törvényjavaslatot módosítások nélkül fogadja el.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir