DR. WIENER GYÖRGY

Full text search

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon röviden reagálnék az elhangzottakra. Nem értek egyet Salamon László képviselőtársammal, hiszen egy nagy, jelentős alkotmányozási munka menne veszendőbe akkor, ha nem hasznosítanánk négy év munkájának eredményeit, nem vennénk figyelembe azokat a szükséges változtatásokat, melyekre a kutatás és a politika egyaránt felhívta a figyelmet, s ezáltal megmaradnának ma hatályos alkotmányunkban mindazok a szakmai hibák, amelyekre első felszólalásomban megpróbáltam felhívni a figyelmet.
Azért sem értek egyet Salamon László képviselőtársammal, mert az elmúlt hónapok fejleményei sem azt bizonyítják, hogy teljesen lehetetlen minden kérdésben a konszenzus. Utaltam arra, hogy az Alkotmánybírósággal kapcsolatos kormányzati koncepció tárgyában az alkotmány- és igazságügyi bizottság ülésén végül is konszenzus született, s az ott elfogadott megegyezés alapján előttünk áll egy nagyon jelentős alkotmánymódosítás, az Alkotmánybíróságra vonatkozó alkotmányos rendelkezések átalakítása.
Végezetül arra hívnám fel a tisztelt kormánypárti képviselők figyelmét, hogy akkor lehet valóban jelentős, új eredménnyel lépni a jövendő évezredbe, ha egy valódi alaptörvényt alkotunk meg, a kor szellemének, a XXI. század követelményeinek megfelelően, s nem akkor, ha a preambulumot átváltoztatjuk, a törvényszámot átírjuk és a paragrafusokat átszámozzuk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir