VÁRHEGYI ATTILA

Full text search

VÁRHEGYI ATTILA
VÁRHEGYI ATTILA, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Hadd kezdjem rövid válasszal: igen, van lehetősége a kulturális tárcának arra, hogy a művészetbarátok egyesületét támogassa, és arra is van lehetősége, hogy mindazok a pályázók, akik az adott keretösszegre benyújtott pályázaton nem nyertek támogatást, azok programjaikhoz a nemzeti kulturális alapprogram miniszteri keretéből támogatást nyerjenek, olyan támogatást, amellyel biztosítani lehet létüket, működésüket.
Tájékoztatni szeretném ugyanakkor, hogy 106 pályázat érkezett be, ebből a bírálóbizottság javaslata alapján 45 pályázó kapott összesen 28 millió forintot, a beérkezett pályázati igény ezzel szemben 116 millió forint volt. De szeretném itt ezt az alkalmat is megragadni arra, hogy felhívjam a képviselő úron keresztül azokat a civil szervezeteket, amelyeket ön fontosnak tart, hogy a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma internetes honlapján folyamatosan találkozhatnak olyan pályázatokkal, amelyek akár a millenniumi évhez kapcsolódóan, akár azon kívül, a költségvetés által biztosított lehetőségekből újabb és újabb programokat kívánnak megjelölni pályázati célként, pályázati lehetőségként.
Kérem önt, legyen segítségemre, segítségünkre abban, hogy az ön által képviselt térség civil szervezetei, kultúrával foglalkozó civil szervezetei, polgári közösségei figyeljék ezeket az ismertetőket, és nyújtsák be remélhetőleg minél többen és minél pontosabban pályázataikat, s mi állunk rendelkezésre a pályázati összegek szétosztásában.
Még egyszer tehát: igen, van lehetőségünk, kérem a képviselő urat, hogy juttassák el a miniszter úrhoz az erre vonatkozó kérelmüket. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir