DR. FENYVESSY ZOLTÁN

Full text search

DR. FENYVESSY ZOLTÁN
DR. FENYVESSY ZOLTÁN (MIÉP): Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Míg tombolt a nyár, míg a polgárok azzal voltak elfoglalva, hogy hogyan bírják ki a szaharai időjárást, addig gőzerővel folyt a honvédség átalakításának, átszervezésének, racionalizálásának, leépítésének, szétzüllesztésének - a kívánt kifejezés kinek-kinek tetszése szerint behelyettesíthető - folyamata.
(16.20)
Mert mik is történtek a tavaszi plenáris ülésszak befejezése óta? Hol azt olvashattuk a miniszter úrtól, hogy megszünteti a folyami flottillát, hajózó vizeink egyetlen fegyveres őrzőjét, hol azt hallhattuk a honvédelmi bizottság elnökétől, hogy utolsó leheletéig kiáll e fegyvernem megtartásáért. Azt is lehetett olvasni, hogy jachtkikötőnek kell a flottilla telepe. De vajon mi a fontosabb? Vizeink őrzése, vagy néhány újgazdag részére jachtkikötő biztosítása?
Arról is az uborkaszezonban értesülhettünk, hogy a közel félmilliárd forintos nagyságrendben éppen csak mostanában felújított pápai katonai repülőteret is bezárják. Gondolom, hogy ott nem jachtkikötőnek, de akkor vajon minek és kiknek kell ott helyet biztosítani? Szerepel-e a honvédség költségvetésében, ha ezt az igen tekintélyes felújítási összeget a hírek szerint vissza kell majd fizetnünk a finanszírozó részére, hiszen ezt az összeget katonai repülőtér fejlesztésére kaptuk.
Az már csak hab a tortán, hogy a létszámcsökkentés miatt a nemrég helyrehozott kalocsai kiképzőbázis e hónapban már nem fogadott bevonulókat, hogy a honvédtisztek egy részét, tetszik vagy nem tetszik nekik, más fegyveres testületekhez kívánják átirányítani - mindezt és az idő hiánya miatt fel nem sorolt eseteket a honvédelmi bizottság egyetlen nyári ülése mellett. Szép dolog az illegalitás, olykor célravezető is lehet, de a magyar honvédelem ügyét nem lenne szabad illegalitásban intézni.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy egyetért-e ezzel, és ha igen, mi az oka, hogy mégis így járnak el. Várom a választ. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir