BAJOR TIBOR

Full text search

BAJOR TIBOR
BAJOR TIBOR, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A kormány szerintünk és a bizottság véleménye szerint ismételten kísérletet tett diszkriminatív döntési mechanizmusának folytatására.
Az előkészületek elég sokáig húzódtak, a kormány a saját jogszabályait is semmibe vette, hiszen a 9/1998. január 23-ai kormányrendelet szerint a kormány a belügyminiszter előterjesztése alapján július 31-éig állást foglal a címzett támogatásra javasolt és nem javasolt beruházási koncepciókról. Ezt a kormány csak szeptember 18-án tette meg, a címzett és céltámogatásokról szóló hatályos törvény szerint e döntés alapján a támogatásra javasolt önkormányzatoknak december 15-ig be kell nyújtani a beruházásokat megalapozó, nem kis időigényű terveket. Ha most figyelembe vesszük a törvénykezési eljárást, az azt jelenti, hogy november 6-a környékén válik az előterjesztés törvénnyé, tehát mindösszesen marad egy hónapjuk az önkormányzatoknak, hogy elkészítsék a szükséges dokumentumokat. Tehát a kormányzat ismételten az önkormányzatok rovására húzta az időt.
A T/5154. számú előterjesztés úgy szól, ami módosítaná ezt a korábbi törvényt, hogy elfogadott költségvetés esetén - ilyen a 2002. év - még december 15-e előtt, azaz érvényes építési engedély nélkül döntsön a parlament a beruházásokról, ami természetesen illúzióvá teszi a megalapozott döntéseket és a megalapozott mérlegelést. Így a mérlegelés szinte kizárólagos szempontja a pártkötődés, illetve a döntéshozók személyes szimpátiája. Hiszen így megalapozott tervekről, költségekről nem beszélhetünk, bármennyire is indokolt lenne, hogy minél előbb döntés szülessen.
Ezek alapján a környezetvédelmi bizottság 5 igen és 5 nem szavazattal általános vitára alkalmatlannak találta az előterjesztést.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir