LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Farkas Imre jó szándékú és megfontolásra érdemes érvelései ellenére úgy vélem, hogy a törvényjavaslat eredeti szándékának a felpuhítása történne meg, ha a munkavédelemmel foglalkozó fejezet szigorító passzusait és azt, amit a módosító indítványokban megfogalmazott, elfogadnánk. Egyetértek Bernáth Ildikó képviselőtársammal, aki szintén arról beszélt, hogy indokolatlanul felpuhítaná a törvényjavaslatot.
A munkavédelmi ellenőrző vizsgálatok szerint a dolgozók sok helyen a legalapvetőbb biztonsági felszerelések nélkül végzik munkájukat. Tavaly több mint nyolcezer esetben találkoztak olyan munkással, aki egyéni védőfelszerelés nélkül dolgozott. Ez elhangzott többek részéről az általános vitában is. Szükséges tehát védenünk a dolgozókat a munkaadók gyakran felelőtlen profitéhségével szemben.
A Magyar Demokrata Fórum határozottan ellenzi azokat a módosító javaslatokat, amelyek a bizottsági jelentés 10., 11. és 12. pontjaiban a dolgozók kiszolgáltatottságait növelnék, és csökkentenék a munkaadó törvénysértése esetén kirótt bírságokat. Értelmezésünk szerint részben a büntetés felső határát csökkentenék, részben a rendbírság kiszabását nem tennék kötelezővé, részben pedig a vállalatokra és nem azok telephelyeire vonatkoztatnák a rendbírság kiszabását, amely módosító szándék egyoldalúan a nagyvállalatok lazább munkavédelmét szolgálná. Megvallom, nem értem, hogy a dolgozók egészségét és testi épségét veszélyeztető módosító szándékokat miért nem szavazta le már a szocialista frakción belül az érdekvédelemhez és a szakszervezetekhez közeli szárny. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir