SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! Én emlékszem arra, hogy '94-ben, amikor a kormányváltás megtörtént, egyáltalán nem voltunk boldogok azzal a helyzettel, amit örököltünk. Nem is lehettünk, hiszen nem egy lépés, hanem egy fél lépés sem választotta el az országot a fizetésképtelenségtől, totálisan csődközeli állapotban volt a magyar gazdaság. (Dr. Fazekas Sándor: Békesi kilenc hónapig nem csinált semmit!) Ha önök valamiért valamit felhánytorgathatnának volna az előző kormánynak, az csak az lehetett volna, ha ebben a helyzetben a kormány, félretéve minden politikai népszerűsködési meggondolást, a nem cselekvés opcióját választotta volna. Az garantált, hogy egy éven belül Magyarország a hatalmas gazdasági fekete lyuk közepébe esett volna bele. Ebben a helyzetben önök reklamálhattak volna.
De az mégiscsak arcátlanság, hogy az előző kormány, vállalva minden népszerűtlenségi intézkedést, és ezzel megteremtve a magyar gazdaság '96 óta tartó fellendülési állapotát, amiből a sors különös fintora és az önök szerencséje folytán főleg önök hasznosítanak, szóval, ebben a helyzetben még kritika tárgyává merészelik tenni az előző kormány gazdaságszanálási intézkedéseit. Ez minimum arcátlanság, tisztelt képviselőtársaim! (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Húha! - Font Sándor: Ez a tény!)
Ráadásul ebben a helyzetben azzal az ócska trükkel előjönni úton-útfélen, hogy '95-'96-ban a nyugdíjak veszítettek a reálértékükből, míg az erős gazdasági felívelés pályájára váltott magyar gazdaság legjobb éveiben önök tudnak adni ezeknek-azoknak, akik közel állnak a Fideszhez és a kormánykoalícióhoz, ez a politikai szemtelenség minden határán túllép.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir