DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Július 4-én, az Erzsébet híd lezárásával demonstráló csoport révén Budapesten az utcai politizálás átlépte a még elfogadható kereteket. A törvényellenesen tüntetőkön túl azok is felelősek a történtekért, akik a választások óta igyekeznek bizonytalanságot kelteni a választási eredményekkel kapcsolatban, akik aláírásgyűjtést indítanak a szavazatok újraszámolásáért, akiknek képviselői a parlamentben, színleg az állítólagos bizonytalanság megszüntetéséért, valójában éppen e bizonytalanság gerjesztése céljából követelik a választási eljárás szabályainak módosítását az elmúlt választásokkal kapcsolatban.
Budapesten két helyszínen is tüntettek a jobboldal szimpatizánsai, a követelés minden rendezvényen ugyanaz: a 2002. évi országgyűlési választásokon leadott szavazatok újraszámlálása. Követelik ezt a demonstrálók, annak ellenére, hogy a Fidesz minden egyes választási bizottságba delegált tagokat, akik ellenőrizhették a szavazatszámlálás és a jegyzőkönyvek megbízhatóságát.
(11.40)
Kétségek felmerülése esetén a tagok körzeteikben kezdeményezhették az újraszámlálást, és ez minden ilyen esetben meg is történt. A többi delegálthoz hasonlóan a fideszes tagok is aláírták a szavazóköri jegyzőkönyveket. A Fidesz a jegyzőkönyvek másolatának birtokában nem jelezte, hogy valamelyik szavazókörben manipulálták volna a végeredményt. Mindez azonban az utcára vonulóknak és vezetőiknek nem számít. A volt kormánypárthoz és a Fidesz-szimpatizánsok körébe sikeresen beolvasztott szélsőjobboldalhoz kötődő tüntetők, illetve a polgári körök vezető személyiségei még mindig újraszámlálásért lépnek fel, teszik ezt annak ellenére, hogy tudják, a választások lebonyolításáért az előző kormány áll helyt. Orbán Viktor volt miniszterelnök és Pintér Sándor volt belügyminiszter a felelős a választások tisztaságáért. Ha valakinek kételye van a korrekt eredményt illetően, a fent említett két kormánytag felelősségét is ki kell hogy mondja. Mindezek mellett ma már több száz szavazatszámláló tiltakozik, amiért elvégzett munkájuk tisztaságát vonják kétségbe az ellenzék képviselői és szimpatizánsai.
Ezért az a kérdésem a belügyminiszter asszonyhoz, hogy az ön rendelkezésére álló adatok szerint képes volt-e az előző kormány rendben, törvényesen megszervezni és lebonyolítani az országgyűlési választásokat.
Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir