DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Röviden, egy mondattal: igen, az előző kormány képes volt törvényesen lebonyolítani Magyarországon a választásokat. Ha már lehetőségem van az Országgyűlésben többször beszélni erről a témáról, szeretném megragadni ezt az alkalmat is, és megköszönni valamennyi állampolgárnak, aki a szavazatszámláló bizottságokban, a választási bizottságokban végezte tisztességesen, esküjéhez méltóan a munkát, köszönet jár ezért. Köszönet jár ezért, függetlenül attól, hogy melyik párt delegáltjaként végezték a munkájukat. Nem véletlen, hogy a szavazatszámláló bizottságban dolgozó embereket elbizonytalanította ez a mostani politikai hisztéria, ami a választások eredménye körül zajlott.
Ezért én azt kérem tisztelettel valamennyi országgyűlési képviselőtől, függetlenül attól, hogy a parlamenti patkó melyik részében foglal helyet, hogy konzultáljon a saját szavazatszámláló bizottsági tagjaikkal, akik valamennyien aláírták a jegyzőkönyveket, akik valamennyien tanúsíthatják a fideszes, MDF-es, kisgazda, MIÉP-es, szabad demokrata, szocialista delegáltat, hogy a jegyzőkönyveket annak rendje-módja szerint állították ki, a szavazatokat megszámolták, újraszámolták, és az eredményt törvényesen és a szabályoknak megfelelően hozták nyilvánosságra.
Erről tanúskodik egyébként valamennyi, a konkrét eljárási cselekményt lefolytató szerv jegyzőkönyve és a dokumentumai, erről tanúskodik az Országos Választási Bizottság is, és erről tanúskodik a következő mondat, amely az Orbán-kormánytól hangzott el itt az Országgyűlésben, szó szerint: "A választásokban közreműködők mindvégig biztosították a törvényességet, a jogszerűséget, a választások tisztaságát." Ezt bizonyítják azok a bírósági döntések is, amelyek a jogorvoslatok során születtek, hiszen egyik sem kérdőjelezte meg a törvényes lebonyolítást, az eredmények hitelességét. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir