DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! 1990-ben, mint ahogy ön is említette, az egészségügyi miniszteri rendelettel az előző egészségügyi kormányzatnak - idézőjelbe teszem - "sikerült" egy szinte áttekinthetetlen, bürokratikus, részletszabályokkal terhes szabályozást megalkotni.
Ennek egyenes következménye lett, hogy a miniszteri rendeletben rögzített határidők tarthatatlanokká váltak, és a kötelező továbbképzések előzetes minősítése, akkreditálása, az egyes szereplők közötti súlyos kompetenciazavar félreértéseket és további zavarokat okozott. A kiadott szabályozás fogyatékosságainak korrekcióját már megkezdte az előző kormány is, és ez év februárjában kiadott egy módosító rendeletet, amely kísérletet tett a folyamatok bizonyos leegyszerűsítésére, a döntések felgyorsítására.
Az orvosokban jogosan fogalmazódott meg az aggodalom, hogy miután az ötéves továbbképzési ciklusból már eltelt két év, vajon hogyan tudnak a feltételeknek megfelelni. A módosító rendelettel sem sikerült azonban a kialakult zavaron úrrá lenni, ezért nem tehetünk mást, mint ez év végéig tovább kell változtatnunk, egyszerűsítenünk a szabályokat, ezt meg fogjuk tenni, a határidőket módosítani fogjuk, és egyszerűsítő szabályokat fogunk életbe léptetni.
Nem általános a zavar: a gyógyszerészek továbbképzése területén és a felsőfokú, középfokú végzettséggel rendelkezőknél, tehát a nem orvosi diplomával rendelkezők területén a helyzet valamivel jobb, de a módosításra, sürgős jogszabályalkotásra azonban szükség van.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir