DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN

Full text search

DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN
DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Az orvosok továbbképzéséről a 79/1999. számú egészségügyi miniszteri rendelet intézkedik. Eszerint 2000. január 1-jétől ötéves továbbképzési ciklusban 250 kreditpontot kell szereznie minden orvosnak működési nyilvántartásának meghosszabbításához. A továbbképzési kreditpontokat a szakképzési és továbbképzési bizottság által - évente két alkalommal - minősített továbbképzési rendezvényeken lehet szerezni. A teljesítést személyre szóló leckekönyvben kell igazoltatni, melyet a regionális továbbképző centrumok adnak ki.
Két és fél évvel a miniszteri rendelet hatálybalépése után a mai napig nincs az illetékes bizottság által elfogadott és nyilvánosságra hozott kreditpontos továbbképzési rendezvény, nincs a továbbképzési centrumoknak az egyéni továbbképzésekről hiteles nyilvántartása. Az Orvosi Kamarának a fenti körülmények között kell majd a működési nyilvántartásokat megújítania, ami egyben feltétele az orvosi tevékenység folytatásának.
A kialakult helyzetben az Orvosi Kamara 2005-ben két dolgot tehet: betartja a miniszteri rendeletben foglaltakat, ez esetben az orvosok nagyobbik részének működési engedélye nem hosszabbítható meg; formálisan megújítja a működési nyilvántartást, ebben az esetben a képzési rendszer válik komolytalanná.
Mit tervez az Egészségügyi Minisztérium az orvosok továbbképzési rendszerével kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a továbbképzések akkreditálásának, nyilvántartásának és ellenőrzésének a miniszteri rendeletben előírt feltételei mind a mai napig nem valósultak meg?
Várom válaszát. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir