DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető-helyettes Úr! Ebben az ügyben a kezdetektől fogva ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás.
A második kérdésére, hogy a helyszínen, amikor lefoglalták az iratokat, akkor tettek-e panaszt: a lefoglalás során a könyvelést végző cég képviselői jelen voltak, panasszal ott nem éltek, és korrekten együttműködtek a hatósággal. Majd ezt követően tettek panaszt, amelyet az ügyészség elbírált. (Dr. Répássy Róbert: És alaposnak talált!)
Arra a kérdésre, hogy találtak-e a rendőrség revizorai újabb bűncselekményre utaló bizonyítékokat, és értesítették-e erről az ügyészséget, röviden csak annyit mondhatok, hogy igen, találtak ilyen iratokat, erről értesítették az ügyészséget, de természetesen a nyomozás tartalmáról nem lehet nyilatkozni, és ezt nem is tehetem meg, biztos vagyok benne, hogy majd a nyomozás tisztázza ezeket a kérdéseket.
Arra a kérdésre, hogy az iratkiadási ügyben mikor élt panasszal az Ezüsthajó és a Happy End Kft.: ahogyan említettem, a lefoglalást követően a jogi képviselők panasszal éltek. Ezt június 14-én bírálták el, részben helyt adtak neki. Majd ezt a határozatot június 18-án ismét megpanaszolták, és a panasznak július 3-ai határozatában adott helyt az ügyészség.
Élt-e panasszal a hatóság képviselője? Igen - erre utalt Répássy úr is -, élt panasszal (Dr. Répássy Róbert: A rendőrség nem élhet panasszal!), hiszen a rendőrség azt alátámasztotta, az iratokat már ismertetett időpontban az ügyészségnek eljuttatta, de a panaszát az ügyészség akkor még nem bírálta el.
Végezetül: miért nem adta vissza az iratokat? A felügyeletet ellátó ügyészség június 14-ei határozatában arra utasította a nyomozó hatóságot, hogy a kiadásra kerülő iratokról iratjegyzéket készítsen. Elindult ennek az iratjegyzéknek az elkészítése, hiszen itt nagyon nagy mennyiségű iratanyagról van szó, majd ezt követően jött egy újabb határozat, hogy azonnal vissza kell adni az iratokat, és ennek a rendőrség maradéktalanul eleget tett.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir