DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Képviselő úr, most már aztán elég! (Derültség, taps az MSZP padsoraiból. - Tóth István: Mi van, rendőrminiszter?!) Amit itt ma a kormánypárti képviselők a szavazatok számlálása és újraszámlálása ügyében előadtak, azt egyszerűen visszautasítom. (Nagy zaj! - Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból: Mi is!) Visszautasítom Orbán Viktor kormánya nevében! (Font Sándor: Igaza van, miniszter asszony!) Ugyanis a választások törvényességért, a választások jogszerű (Cseresnyés Péter: Nem is arról van szó!) lebonyolításáért az Orbán Viktor vezette kormány felelt, és május 27-ig önök viselték ezt a felelősséget. Hol voltak akkor ezek az újraszámláló indulatok? Hol voltak akkor ezek az újraszámláló érvek, amelyeket önök most - mondom még egyszer - szemforgató módon itt előadnak a parlamentben? Mert egyfelől önök a szavazatukkal elismerték ennek a választásnak a törvényességét, igennel szavaztak arra az előterjesztésre, amelyet Orbán Viktor kormánya hozott ide, most pedig szemforgató módon felteszik a kérdést az új kormánynak, hogy ki és miért nem számoltat újra.
Kérem, a választások a szavazókörökben a törvényes eljárásnak megfelelően zajlottak, és a szavazatok megszámláltattak. Ott ültek az önök képviselői, mindenkinek lehetősége volt kérni az újraszámlálást. Aki kérte, ott meg is tették, majd ezt követően valamennyien az aláírásukkal a jegyzőkönyvön ezt tanúsították. Tehát minden fideszes, minden MDF-es képviselő kérésének megfelelően az adott körzetben, ahol ezt kérték, az újraszámlálás megtörtént.
Akkor járnának el korrektül a magyar demokrácia és a társadalom nyugalma érdekében, ha ezt egyszer végre őszintén, így szemtől szembe megmondanák a magyar választóknak. Kérem, mérlegeljék ezt a lehetőséget is! (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir