IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Herbály képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy 53 éves elmúltam, és nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy milyenek voltak a mezőgazdasági termelőszövetkezetek. Ezek nagy része valóban kolhoz típusú termelőszövetkezet volt egy szakszövetkezethez képest - ezt hangsúlyozom. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból.) Tehát tipikusan erre használja a magyar szakirodalom, hogy ezek az úgynevezett kolhoz típusú szövetkezetek, és ez a továbbfejlődésüknél, illetve a továbbélésüknél is megmutatkozott.
Tehát igazából a szűk menedzsment mindenütt magához tudta vonni a későbbiekben a kezdeményezést, hiszen a termelőszövetkezet tagságának nagy részét nagyon erős függőségben tartotta, a lehetőségektől elzárta, kiszorította a háztájira, vagy pedig tényleg cselédként, zsellérként alkalmazta a szövetkezetben. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból. - Gőgös Zoltán: Ezt nem kellene!)
(11.50)
Tehát úgy gondolom, ezt világosan és egyértelműen leszögezhetjük, végig kell menni a Nagyalföldön, meg kell nézni azokat a településeket, hogy milyen mértékben pusztultak vissza a valamikori, tényleg tarka földművelési rendszerekhez képest. És valójában ezért szükséges a családi gazdaságok támogatása, hogy azok a középméretű gazdaságok újra kialakuljanak, amelyek egészségessé teszik a magyar mezőgazdaság szerkezetét, tehát ez rendkívül fontos.
Én nem akarok ebben vitatkozni képviselőtársammal, hogy ez most pejoratív, vagy nem pejoratív, én nem kívánom pejoratív módon alkalmazni ezt, hanem ténymegállapításként mondom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy ez így működött.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir