DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amikor Pap János képviselő úr módosítóját annyira nem szereti néhány képviselőtársam, én azt hiszem, hogy van ebben egy adag félreolvasás.
Ahogy én olvasom Pap János képviselő úr javaslatát, az azt jelenti, hogy a birtokösszevonás során az állattenyésztő telepek működtetése nem egy vezérlő csillag. A birtokösszevonás azért jó - állattenyésztő telepek vagy erdészet, vagy kertészet, vagy gyümölcstermelés -, mert vannak olyan apró törpebirtokok, amelyek nem gazdaságosak; közgazdasági szempontból, társadalmi szempontból optimális alatt vannak - ezek összefogása, koncentrálása. De amikor koncentrációt mondok, akkor magam majdnem elharapom a nyelvemet, magam sem szeretném hallani, mert ahogy már korábban mondtam, többnyire úgy hangzik, mintha itt száz meg ezer hektárokra kívánna valaki koncentrálni.
Ha úgy értjük a koncentrálódást, hogy az optimális családi gazdaság felé koncentrálunk - a nadrágszíj- és a pelenkaparcellákról -, akkor együtt vagyunk, és így olvasom én Pap János képviselő úr javaslatát, mert ebben meglesz az az ökológiai egység, amikor a trágya érték, és nem pedig olyasmi, ami méreg, és el kell mosni, és belefolyik a folyóba, és a szalmát megtermeli az a gazdaság.
Tehát annak az optimumnak a keresése volna a kívánatos a következő években, és olyan törvényt hozni, amely ehhez kövezi az utat. És akkor kevesebb lesz a politikai gyanakvás is, ha ilyen szakszerű oldalról nézzük a dolgokat: termelés, optimum és ökológia.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir