DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, a módosítás magától értetődő. Nem is értem, hogy szakmai kérdésekben miért tudunk ilyen hosszan vitatkozni. Talán azért, tisztelt államtitkár úr, mert nem kell ahhoz a Nemzeti Földalapba tartozzon az erdő, hogy az i), c) és l) pontok szerint földet lehessen adni annak, aki erdőt szeretne telepíteni. "Művelésiág-váltás támogatása - önök írják -, nemzeti erdőtelepítési programban foglaltak végrehajtása." Nem kell bele az erdő, higgye el nekem! Nem szeretnénk állami tulajdonból kivenni az erdőt. Nem kell, nem fér bele a Nemzeti Földalap logikájába az erdő.
Higgyék már el nekem, logikátlan! Kérdezzenek meg erdészeket a saját körükből, ha nekünk nem hiszik el. Erről nem is kívánok tovább vitatkozni, mert ez a napnál is világosabb, de ha nem akarják, nem értik.
A következő: azt mondják önök, hogy tehenészeti telep. Tisztelt Képviselőtársaim! Higgyék el nekem, tisztában vagyok azzal, hogyan néz ki egy állattenyésztési telep. Szeretném, ha önök elmondanák nekem, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban hol volt olyan ezres tehenészet, amelynek a környékén ezer hektár csak a tehenészetet szolgálta. Ez lenne az ideális, amit Magda képviselő úr elmondott, ennek így kellene lennie, tisztelt képviselő urak: egy számosállat - egy hektár. Mutassanak nekem ilyet! Olyan állattenyésztési telepek voltak, képviselő urak, ahol futballpálya, különböző rekreációs parkok és egyebek voltak a környéken, mert az állattenyésztésnek köze nem volt a természetes tartáshoz. Nincs szükség rá! Ez az egyik, a szakmai érvem.
Másrészt pedig, tisztelt képviselő urak, szeretném elmondani, hogy az önök által beterjesztett törvényjavaslat a), d), g) és h) pontja lehetőséget ad arra, hogy az állattenyésztési telepek kapjanak földet. Ki nem akarja? A napnál világosabb, hogy az állattenyésztési telepek környékén föld legyen a gazdálkodáshoz. Az a javaslat, amit önök benyújtottak, lehetőséget ad az állattenyésztési telepnek, hogy földhöz jusson. Miért nem hiszik el azt, amit önök nyújtottak be, hogy erre lehetőség van?
(10.20)
De akkor miért nem írják be a zöldség... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - jó, akkor majd utána még egyszer szót kérek. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir