GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Pap János Képviselő Úr! Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy Orosz Sándor képviselőtársammal 1998-2002 között kétszer nyújtottuk be azt az országgyűlési határozati javaslatot, mely szerint szerettük volna, ha a Fidesz-kormány lehetőséget teremt az állami erdőgazdaságoknak arra, hogy erdőtelepítést kezdjenek, ezzel nemcsak környezetvédelmi, hanem foglalkoztatási és sok minden más problémát megoldjanak.
Képviselő Úr! Önök ezt a javaslatot mind a kétszer elutasították. Tehát ezek után azt gondolom, hogy nincs más lehetőség, miközben erről beszéltek, hogy erdőket kellene telepíteni, de semmit nem tettek ennek érdekében. Az, hogy a Nemzeti Földalapnál ez most célkitűzésként megjelenik, és ezt meg is akarjuk valósítani, azt gondolom, hogy ez egy valós érv. Emögé bevinni bármi olyan érvet, ami ennek a dolognak a negatív oldalát mutatja, azt hiszem, hogy ez enyhén szólva egy rosszindulatú politikai demagógia, mert mindannyiunknak érdeke az, hogy végre kezdődjön el Magyarországon az erdőtelepítés. A gazdasági társaságok körül kialakult cirkuszból eredően a százszázalékos állami tulajdonban lévő erdőgazdaságoknak sem engedték meg, hogy földtulajdonhoz jussanak.
Tudom, hogy ön is vidéken élő képviselő, önnek ugyanúgy tudnia kell, hogy hány olyan kis földtulajdonos van, aki erdőtelepítési célra szívesen adta volna oda már az elmúlt években is a földjét, és ezt nem tették lehetővé a hatályos törvények. Ebben önök négy évig semmit nem segítettek. Azt hiszem, hogy mi ezt most megoldjuk.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir