NÓGRÁDI ZOLTÁN

Full text search

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon örülök, hogy Magda képviselő úr után szólhatok. Tökéletesen egyetértek azzal, hogy ezeket a kérdéseket és még sok egyéb kérdést, amely a nemzetgazdasághoz kapcsolódik, nem szabad hisztérikus politikai viszonyok mentén kezelni. Arra szeretném felhívni Herbály képviselő úr figyelmét is, úgy lenne célszerű ezt a kérdést is kezelni, mint ahogy azt Magda képviselőtársa jelezte.
Úgy gondolom, hogy ha ezt a mondatot kihagyjuk, a lehetőség továbbra is megvan arra, hogy az állattenyésztő telepekhez kapcsolódó földterületeket a helyi demokratikus viszonyok mentén, a helyi birtokhasznosítási tanácsok demokratikus döntéshozatala mentén megkapják. Higgyék el, uraim, hinni kell a helyi demokráciában, hinni kell a helyi érdekviszonyokban, hinni kell azokban a viszonyokban, amelyek mentén ez kezelhető, hiszen azokban a mikrogazdasági viszonyokban, ahol ezek a telepek vannak - ismerve a magyar vidék gazdasági helyzetét - nagyon fontos gazdasági szereplők és tényezők működtetik ezeket. Tehát nem lehet valószínűsíteni, hogy a jövőjüket megalapozó földterületből ezeket kiiktatnák.
Egy dolgot szeretnék csak kérni: ne legyen benne olyan, törvény által előírt automatizmus, amely vitatható. A helyi birtokhasznosítási tanácsok el tudják ezt majd dönteni, a bölcsességükre rá tudjuk bízni ezt a kérdést. Ugyanis nagyon sok egyéb olyan területe van még a magyar vidéknek, ahol nagyon nagy értékű és komoly jövőbeli értéket képviselő, mezőgazdasághoz kapcsolódó nagyberuházás van, amelyhez szintén lehetne kapcsolni effajta automatizmusokat. Miért pont ezt emeljük ki? Miért pont ez igényel különös szabályozást? Még egyszer mondom, abban hiszek, hogy ez nem pártpolitikai hisztéria, abban hiszek, hogy a helyi demokratikus viszonyok és a helyi gazdasági mikroklíma ezt tökéletesen és helyesebben tudja megítélni, mint ha mi ebbe belenyúlnánk országos, illetve törvényi szabályozással. S abban is hiszek, hogy az ilyen kérdést az egyéb mezőgazdasági beruházásokhoz kapcsolódva is helyesen fogják a helyi tanácsok eldönteni, ezért támogatom a beterjesztőnek az összetételre vonatkozó elképzelését.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir