PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Pap János Képviselő Úr! Én ez esetben nem tudok egyetérteni az álláspontjával. Én magam is egy állattartó telepet működtető társas vállalkozásnak vagyok a tisztségviselője, és a környezetemben nagyon sok olyan állattartó telep van, amely jól működik, és részt tud venni az EU-csatlakozás utáni tejtermeléssel és állati termékkel való ellátásban.
Gyakorlati tapasztalat mondatja velem, valóban kaotikus állapotok alakultak ki 1992 után úgy a kárpótlás, mint a szövetkezetek kényszerű átalakítása révén. Megépültek a szarvasmarhatelepek, sertéstelepek, baromfitelepek, és kiment alóluk a föld. De nemcsak takarmány kell, hanem a környezetkímélő trágyaelhelyezést és az egyéb feltételeket is meg kell teremteni, és ha egy társas vállalkozás tulajdonában van, most nyilván lehet külföldi bérlemény is, egy magyar társas vállalkozás tulajdonában van egy szarvasmarhatelep, a részvényesek vagy tulajdonosok tulajdonában van földterület, akkor ugyan már miért ne tegyük lehetővé, hogy a szarvasmarhatelep környezetében legyen egy birtokösszevonással megteremtve a korszerű állattartás, állattenyésztés feltétele takarmányoldalról.
A másik: nagyon sok állattartó telep fejlesztésre, beruházásra szorul. Kérdezem én: hogyan merjen vállalkozni több száz milliós fejlesztésre, beruházásra, hogy minőségi terméket állítson elő az állattartó telepével valaki, ha a földterület háttere nincs megoldva? Egyébként a '30-as években is már kialakult egyfajta állattartó struktúra, ahol pont az volt a lényeg, hogy a földterület és az állattartó telep lehetőleg közel legyen egymáshoz. Ez ökonómiai szempontból is nagyon fontos, hangsúlyozni szeretném. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir