DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy történész néhány évvel ezelőtt ezt írta az 1947 utáni időkről, amikor a szocialista hatalomgyakorlás természetéről értekezett: "A szocialista hatalomgyakorlás receptje tehát egyszerű: fejezd le a közigazgatást, szálld meg a médiát, folytass gátlástalan hazugságpropagandát (Pásztohy András: Ti csináljátok!), a rendőrséget működtesd politikai megrendelésekkel (Göndör István: Fidesz!), járasd le vagy semmisítsd meg ellenfeleidet (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!), és minden eszközzel tedd kiszolgáltatottá, tedd alattvalóddá az embereket." (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!) A szocialista hatalomgyakorlás receptjéről van szó; majd mindjárt elmondom, hogy miért aktuális ez a néhány gondolat. (Pásztohy András: Ti csináljátok!)
1990 után sokan azt hihettük, hogy ez az időszak, a hatalomgyakorlásnak ez a formája már soha nem térhet vissza Magyarországra. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Mi is azt hittük!) Azt hittük, hogy az új magyar demokráciánkban nem lehet majd eredményesen gátlástalan hazugságpropagandát folytatni; azt hittük, hogy a politikai hatalmat nem lehet majd a politikai ellenfelek lejáratására, illetőleg megsemmisítésére használni, és azt hittük, hogy nem lehet majd mindehhez a rendőrséget politikai megrendelésekkel, kézi vezérléssel felhasználni. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt használjátok ti!) Sajnos tévedtünk.
A szocialista kormány elmúlt egy hónapos tevékenysége azt bizonyítja, hogy a szocialisták semmit sem felejtettek kommunista elődeik módszereiből, és semmit sem tanultak a történelemből. Az elmúlt egy hónap azt bizonyítja, hogy gátlástalanul használják fel a rendőrséget politikai céljaik elérésére. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Csak nem féltek? Ennyire féltek?) Az elmúlt egy hónap azt bizonyítja, hogy törvénytelen eszközök alkalmazásától sem visszariadva (Közbeszólás az MSZP soraiból: Féltek? - Az elnök csenget.), mindent megtesznek azért, hogy politikai ellenfeleiket lejárassák, besározzák.
Ma már nyugodtan mondhatjuk és nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy a szocialisták újabb koncepciós eljárásokat készítenek elő. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nana!) Mi is a szocialisták receptje? Három nappal a kormány megalakulása után törvénytelen módon tartanak házkutatásokat és iratlefoglalásokat. Az ügyészség utasítja a rendőrséget a törvénytelenül lefoglalt iratok visszaadására, ez azonban nem történik meg - újabb törvénysértés. A kormány kancelláriaminisztere ugyan elismeri itt, a parlamentben, hogy törvénytelenül foglaltak le iratokat, és azok haladéktalan visszaadását ígéri, azonban mind a mai napig ez nem történik meg. A szocialisták egyik vezető politikusa levélben és a sajtón keresztül szólítja fel az ügyészséget, hogy módosítsa korábbi álláspontját, és ne adassa vissza a törvénytelenül lefoglalt iratokat, azaz nyíltan a büntetőeljárási törvény megsértésére buzdítja az ügyészséget. Ezt a szocialista politikust néhány nap múlva politikai komisszárnak nevezik ki a Miniszterelnöki Hivatalba. Ezután már érthető, hogy miért nem a kancelláriát vezető miniszter akarata érvényesül, és miért nem adják vissza haladéktalanul a törvénytelenül lefoglalt iratokat. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Kiss Elemér miniszter Keller László politikai államtitkár politikai felügyelete alá került (Dr. Géczi József Alajos: Na!), legalábbis a Fidesz lejáratását célzó kormányzati törekvések irányítása tekintetében. Zárójelben jegyzem meg, hogy ebben sincsen semmi új: 1947 után is ezeket a módszereket alkalmazták; időközben a gépezet szépen, csendben, olajozottan működik.
Mi is készül itt? Mire is készülnek a szocialisták? Hogyan is próbálják meg ellenfeleiket ellehetetleníteni? A törvénytelenül lefoglalt iratokról bizonyára - egyébként törvénysértő módon - fénymásolatok készülnek. (Dr. Faragó Péter: Jusztról beszél?!) Ezeket a törvénytelenül megszerzett iratokat aztán majd, úgymond, "politikai szakértők" vizsgálgatják hetekig. Ha nem is találnak bűncselekményre utaló jelt, majd szövegösszefüggéseiből kiragadva, egyes valós tényeket hamis színben feltüntetve szivárogtatnak ki információkat a baloldali lapokba. Oknyomozó újságírók csámcsognak egy kicsit a kreált történeten; legfeljebb elveszítenek majd néhány sajtópert, mint ahogy egyébként ez hétfőn történt a Magyar Hírlap vonatkozásában. Majd lánglelkű szocialista politikusok, természetesen az igazság kiderítését fennen hangoztatva, kezdeményeznek különböző eljárásokat.
Attól függően, hogy mennyire sikerült a koncepciós eljárást jól előkészíteni, illetve levezényelni, a következő igazságosztó megoldások jönnek majd szóba:
a) Az ügy megáll a sajtóban való lejáratás szintjén.
b) Parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményeznek, ahol még hónapokig lehet piszmogni az álügyön.
c) Büntetőfeljelentést tesznek.
Ez utóbbinál azután újabb fordulata lesz a koncepciós eljárásnak, hiszen ha bizonyítékok nélkül vagy kreált dokumentumok birtokában kezdeményeznek a szocialisták büntetőeljárást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), az ügyészség nem tehet mást, mint hogy megtagadja az eljárást.
(9.40)
Igen ám, de ekkor elindul az újabb lejárató akció, ezúttal már a független ügyészség ellen, amelyik nem akar a szocialista politika szolgálólányává szegődni. És ez így megy majd egészen a ciklus végéig. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Idő!)
A félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni: a Fidesz politikusainak nincs takargatnivalója (Az elnök ismét csenget.), állunk minden vizsgálat elébe. De a lejáratásunkra indított koncepciós eljárásokat nem fogjuk szó nélkül hagyni, mert az 1947 utáni időszaktól a mostanit azért valami mégis megkülönbözteti. Mi tanultunk a történelemből, mi nem leszünk partnerek a most készülő koncepciós eljárásokban, mint sok százan 1947 után. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Elnök úr! Idő! Lejárt az idő!) Mi minden eszközzel harcolni fogunk az igazunkért, és ha arra számítanak, hogy meg tudnak törni bennünket, akkor nagyon tévednek. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Elnök úr! Idő! El kell venni tőle a szót!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir