DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: (Az ellenzék sorai felé:) Téved, képviselő úr, ennek a hazának. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Melyiknek?)
Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdéséhez egy kis pontosítással tartozom. A kérdés úgy hangzott el: voltam-e ügynök? A válaszom az volt: nem voltam. Ma is azt mondom, nem voltam. Ugyanis tudniuk kell, mindenkinek tudnia kell, hogy mi a különbség ügynök és hivatásos tiszt között. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Halljuk!)
Ezt sokszor elmagyaráztuk, sokszor elmondtuk. Ha ön, képviselő úr, már látott krimit, akkor a krimiben van rendőrfelügyelő, aki üldözi a bűnt, és van besúgó (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez te voltál!), aki megmondja azt, hogy hol kell keresni X-et vagy Y-t. (Tóth István közbeszól.) Ez két különböző funkció, kedves képviselő úr, ezt önnek is tudnia kell, ebből következően tehát az a kérdés, ahogyan elhangzott, arra a válasz korrekt volt. (Tóth István közbeszól.)
A második kérdés úgy hangzott el, hogy volt-e a miniszterelnök a Belügyminisztérium tisztje '61-től kezdve. Nos, a válasz korrekt volt: nem volt '61-től kezdve a miniszterelnök tagja a Belügyminisztérium rendőrségének. Ebből következően van egy harmadik kérdés, képviselő úr, amit ön feltett, ami úgy szólt, hogy ha nincs ezen semmi szégyellnivaló, akkor miért nem mondtam el.
Nos, egyrészt önöknek az elmúlt négy évben módjuk lett volna tiszta vizet önteni a pohárba, ha kezdeményezték volna azt, hogy mindazok a kérdések, amelyekre most a kormány javaslatot tett, hogy ebben a bizonyos törvényben, nyilvánosságtörvényben tisztázzuk, azok napirendre kerüljenek. Nyilvánvaló, hogy semmi másért, csupán azért szedték ezt elő, mert most a politikai érdekeik ezt kívánják.
Nem tisztázni akarták a kérdéseket, csupán ezt akarták tenni azért (Tóth István: Meruk...), hogy eltereljék a figyelmet arról, ami az országban egyébként folyik; és azért félek, képviselő úr, mert az az érzésem, hogy önök nem szívesen néznek szembe az elmúlt négy év tényeivel, esetleg félnek attól, hogy számon kérik azt, hogy mit tettek. (Moraj az ellenzék soraiban. - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir