FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Ön engem félrevezetett, ön engem megtévesztett, amikor június 4-én az előző interpellációmra adott válaszát a baloldali kormányerők tapsvihara közepette elfogadtam - akkor a téli és a tavaszi fagykárok enyhítése érdekében tenni szándékozott eljárásról kérdeztem a miniszter urat. Azt kérdeztem, hogy mikor kerülhet sor az előlegek kifizetésére, milyen kárenyhítési összegben gondolkodnak egy hektárra vetítve százszázalékos fagykár esetében, sikerült-e megtalálni az ön által többször megígért fagykáralapra a fedezetet. Ön akkor a válaszában kifejtette, hogy milyen intézkedéseket kell tennie, és innentől kezdve szó szerint szeretném idézni a válaszát: "Az előlegek ezt követően kifizetésre kerülnek, várhatóan a hónap második felében - ez akkor a júniust jelentette -, illetve a jövő hónapban", tehát júliusban.
Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az akkori viszontválaszomban megelőlegezett bizalmammal ön csúnyán visszaélt. A helyzet a következő: az elmúlt hét keddjén, szerdáján vehették át a falugazdászok az előlegről szóló kárigénylő lapot. Az érintett gazdáknak csak ezek után van lehetőségük a falugazdászoktól azt átvenni és kitölteni, majd az FVM megyei hivatalához azt eljuttatni. Itt a hivatal ad egy engedélyt a gazdáknak, akik ezek után az APEH-hez nyújtanak be az engedélyezés mértékére kérelmet. Akárhogy számolom, jó, ha augusztus végén, szeptember elején kaphatja meg az előleget a gazdák első csoportja, holott erre az időre már a teljes végelszámolásra utalt a miniszter úr a júniusi válaszában.
Kérdezem a miniszter urat, hogy miért nem tartotta be ígéretét a kifizetésekre vonatkozóan. Miért vezette félre a károsult gazdákat és egyben engem is? Kérdezem a miniszter urat, hogy mekkora összegű kárenyhítésre tett javaslatot a kormánynak egy hektár százszázalékos fagykárára vonatkozóan, miután a múltkor említette, hogy ebben a kérdésben a kormány fog dönteni. Arra gondolni sem merek, hogy ebben az ügyben még egy lépést sem tett a kormány felé mint kormánytag.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir