LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A hatvanas évek elején építette a hajdani tiszasasi termelőszövetkezet azt a ma sok vitát kavaró dögkutat, amely már teljesen megtelt, és mind a jogszabályok szempontjából, mind a környezetvédelem és egészségvédelem szemszögéből elfogadhatatlan a fenntartása.
Az elmúlt évtizedben a termelőszövetkezet jogutód nélkül szűnt meg, és a földterület rendezetlen jogi helyzete miatt a tiszasasi önkormányzat nem tekintheti magát a dögkút tulajdonosának. A tisztázatlan tulajdonviszonyok ellenére az önkormányzat keresi a megoldást, például javasolja, hogy az elhullott állati tetemek elhelyezésére konténereket biztosítsanak, de a község támogatás nélkül képtelen megvásárolni ezeket a tartályokat.
(11.50)
Ilyen céllal pályázatot sem nyújthatnak be a kérdéses terület rendezetlen tulajdonjoga miatt. Mindeközben a dögkút körül a nyári melegben elviselhetetlen a bűz, a környéken rengeteg a légy, a darázs, a patkány, de felkeresik ezt a járvánnyal is fenyegető élelemforrást a rókák, a kóbor kutyák és a macskák is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Érdemes volna felülvizsgálni a dögkutak, dögtemetők állapotát, mert ismereteim szerint a rendezetlen tulajdonviszonyok miatt a választókerületem határában kialakult áldatlan helyzet bizony nem egyedi. Ezért is tartom fontosnak az államtitkári választ, mert irányadó lehet a hasonló ügyek megnyugtató rendezése érdekében.
A kérdésem tehát: milyen sürgős megoldást javasol a tárca a tiszasasi dögkút ügyében? Várom az államtitkár úr megtisztelő válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir