GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Mátrai Márta Képviselő Asszony! Megpróbálom tőmondatokban.
Az egyik: a lakáshitelek kamata 1992-től datálódik - ugye, ezt tetszik tudni?
A következő: amikor a Horn-kormány kísérletet tett arra, hogy az önkormányzatokon keresztül próbálja meg ezt finanszírozni, ennek az oka az volt, hogy az önkormányzatok tudják és tudták azt, hogy melyik az a kör, amelyik leginkább rászorult, és akiken segíteni kell. Azt viszont már nagyon ügyesen tetszett eltakarni, hogy az Orbán-kormány a felelős azért, hogy több mint százmilliárdot tetszettek kivonni azzal a nagyon olcsó trükkel, hogy éveken keresztül átverték az országot az inflációval, benne az önkormányzatokat is, mert az alacsonyra tervezett inflációval megállapították a normatívát, év közben ezt 3 százalékkal túlteljesítették, viszont egyetlen évben kísérletet sem tettek arra, hogy ezt a forrást valamilyen formában visszaadják az önkormányzatoknak. Tehát önök a forrást elvonták, most pedig gyönyörűen mint követelményt állítja elénk, hogy mi ezt oldjuk meg.
Majd egy újabb kétpercesben szívesen beszélek a közmunkaprogramokról is, mert gyönyörűen hangzik, csak éppen a forrásról tetszettek elfeledkezni.
A másik dolog a gázár. Én tudom, hogy a képviselő asszony tud számolni. Tessék végiggondolni, hogy ebben is mi volt a trükk - és eljátsszák napról napra, hétről hétre! Az első évben a 12 százalékos gázáremelés július 1-jétől valóban 6 százalék, de a következő év július 1-jén végrehajtott újabb 12 százalék már, akárhogy számoljuk, az 12 havonta 12 százalékos gázáremelés! Minden évben lényegesen meghaladta az inflációt! 2002-re is egy ilyet készített elő az önök Gazdasági Minisztériuma, ami véletlenül kiszivárgott, és kísérletet tettek arra, hogy ezt a mi nyakunkba varrják. Elnézést kérek!
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir