KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Természetesen nem vállalkozom arra, hogy összefoglaljam a vitát, de nem tudnék jó lelkiismerettel hazamenni, még akkor sem, ha már valóban csupán tízen ülünk a teremben.
Ha egy szokványos hangvételű, élességében mégis megszokott vita zajlott volna ma, akkor elmondanám sokadszor, hogy az országgyűlési határozati javaslat egy sajátos műfaj, beszélnék ennek a műfajnak a sajátosságairól, és beszélnék a jogalkotás egyéb útjairól, amelyekkel az országgyűlési határozatot nem szokás összekeverni. De azt hiszem, itt és most ez felesleges. Tudniillik az elmúlt napokban, a bizottsági üléseinken sorban tárgyaltunk olyan országgyűlési határozati javaslatokat, amelyek ennél a határozati javaslatnál sokkal általánosabbak, sokkal kevésbé közelítik azokat a konkrét intézkedéseket, amelyeket itt ma elképesztő hangnemben kértek számon rajtunk egyesek. Ezért azt kell gondolnom, hogy miközben a sokkal általánosabb, sokkal kevésbé konkrét országgyűlési határozati javaslatok vita nélkül, sőt az ellenzék lelkes támogatásával mentek át a bizottsági üléseken és probléma nélkül fogadja majd el őket a parlament, úgy tűnik, ezzel a határozati javaslattal valakiknek a tyúkszemére léptünk. És ez a felszisszenés itt ma egy egészen alpári stílusú vitában fogalmazódott meg, ezért eltekintek a határozati javaslat műfaji mentegetésétől, és eltekintek attól is, hogy az elhangzottakra konkrétan vissza próbáljak térni.
Hadd fejezzem be annyival, hogy békesség a jóakaratú embereknek. Most már egyedül csak Ékes József képviselőtársam van közülük a teremben, de köszönet azoknak, akik ugyan nem értettek mindenben egyet a határozati javaslattal - Ékes képviselő úr sem -, de meg akartak érteni valamit a szándékból, és megértenek valamit a világból, mint ahogy mi is arra törekszünk, hogy megértsük a világot, amelyben élünk, és próbáljunk rajta úgy változtatni, hogy az embertársaink hasznára legyen. Ezt köszönöm nekik, és azt remélem, a határozati javaslat hozzá fog segíteni minket ahhoz, hogy másfajta békességet is tudjunk az országban teremteni.
A többi - s még a jegyzőkönyvben való megörökítés kétes dicsőségét sem szerzem meg nekik - sem szakmai, sem emberi, sem politikai ingerküszöbömet nem éri el, ezért nem kívánok ezekre az észrevételekre reagálni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir